Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Αίας Μανθόπουλος: Οι ρόλοι που σημάδεψαν τον αξέχαστο ηθοποιό, η επεισοδιακή ζωή και η σχέση με την Ειρήνη Παππά

Αίας Μανθόπουλος: Οι ρόλοι που σημάδεψαν τον αξέχαστο ηθοποιό, η επεισοδιακή ζωή και η σχέση με την Ειρήνη Παππά

Φτωχότερη έγινε η ελληνική τηλεόραση από τον θάνατο του Αίαντα Μανθόπουλου. Ο γνωστός ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 61 ετών έπειτα από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου είχε εισαχθεί μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Αίας Μανθόπουλος έδινε μάχη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν», όπου νοσηλευόταν ύστερα από εγκεφαλικό που υπέστη την προηγούμενη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου.

Το απόγευμα της Τρίτης, 17 Οκτωβρίου, έγινε γνωστό ότι ο γνωστός ηθοποιός που είχε αγαπηθεί από το κοινό για τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά του MEGA «Δύο Ξένοι», άφησε στις 10 το πρωί την τελευταία του πνοή.

Μέσα στον πόνο τους, οι συγγενείς του αποφάσισαν μάλιστα να προχωρήσουν σε δωρεά των οργάνων του.

Τα τελευταία χρόνια ο Αίας Μανθόπουλος είχε αποτραβηχτεί από τα τηλεοπτικά δρώμενα, δίνοντας έμφαση στις τουριστικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία, όπου διατηρούσε ξενοδοχειακή μονάδα.

Ποιος ήταν ο Αίας Μανθόπουλος

Ο Αίας Μανθόπουλος ήταν ανιψιός της μεγάλης ηθοποιού, Ειρήνης Παππά, που πέθανε σε ηλικία 93 ετών τον Σεπτέμβριο του 2022.

Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έμαθε υποκριτική στη σχολή του κορυφαίου θεατράνθρωπου, Κάρολου Κουν.

 

Συνεργάστηκε με τον Μίνω Βολανάκη, με τον Greg Floy στη «Μήδεια» στα αγγλικά, σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, στη «Μάλα, η μουσική του ανέμου» του Νίκου Καρβέλα στο Θέατρο Παλλάς (2002), σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με πρωταγωνίστρια την Άννα Βίσση.

Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στην ταινία «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη και ως γκεστ σταρ στην ταινία του Χάρη Ρώμα «Ροζ ολοταχώς».

Ντούμπλαρε στα αγγλικά τις τελευταίες ταινίες του Νίκου Κούνδουρου «Η μπαλάντα ενός δαίμονα» (1992) και «Αντιγόνη» (1994).

Έπαιξε στο σίριαλ «The Amphora» («Το κυνήγι του Αμφορέα») της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης στα αγγλικά και στην αυστριακή τηλεταινία «Η αυτοκράτειρα Σίσσυ».

Συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ «Love in the ancient world» με την Καθλίν Τέρνερ στα αγγλικά, σε σκηνές από τη Λυσιστράτη, αλλά και στο «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» του Όμηρου Ευστρατιάδη, το 2011.

Στο βιογραφικό του συγκαταλέγονται ρόλοι σε ελληνικές σειρές, όπως «Η βεντέτα» (1986), «Άφρικα» (1992), «Τρίτο στεφάνι» (1995), «Σοφία ορθή» (1996), «Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα» (2000), ενώ έκανε «περάσματα» από τους «Απαράδεκτους», την «Αίθουσα του θρόνου», τους «Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη», τον «Κόκκινο κύκλο», τα «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Κάποιος να τη φυλάει» (1994), σε σενάριο Ηλία Ψινάκη, με πρωταγωνίστρια τη Μιμή Ντενίση.

Γνώρισε τεράστια επιτυχία στο σήριαλ «Δύο Ξένοι».

 

Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση έγινε στο «Κόκκινο Ποτάμι».

Η δικαστική περιπέτεια και η δικαίωση

Το 2010 ο Αίας Μανθόπουλος βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελία που έκαναν εναντίον του η πρώην σύντροφός του Δέσποινα Παπαθανασίου και ο 17χρονος σήμερα γιος τους.

Ο δημοφιλής ηθοποιός κατηγορήθηκε για «ψευδείς, εξυβριστικούς, συκοφαντικούς, δυσφημιστικούς και βλαπτικούς για την τιμή και την υπόληψή τους ισχυρισμούς», ότι δήθεν ο Αίας Μανθόπουλος «στερείτο την επικοινωνία με το ανήλικο τότε τέκνο τους» και πως το «δηλητηρίαζε» σε βάρος τους.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών όπου εκδικάστηκε η υπόθεση, απέρριψε την αγωγή που είχαν καταθέσει κατά του ηθοποιού.

Εκτός από τις χρηματικές αποζημιώσεις, η πρώην σύζυγος του ηθοποιού και ο 17χρονος γιος του, αξίωναν χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ.

 

«Το δικαστήριο εκτίμησε ότι ο Αίας Μανθόπουλος δεν προέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση σε προσβολή της προσωπικότητας τόσο της εναγούσης όσο και του γιου τους και ως εκ τούτου δεν είναι υπόχρεος καταβολής αποζημίωσης απέναντί τους», είχε σχολιάσει τότε η δικηγόρος του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις