Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Αιδηψός: «Μα δεν είδε κανείς τίποτα;» – Η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας μιλά στο newsit.gr

Αιδηψός: «Μα δεν είδε κανείς τίποτα;» – Η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας μιλά στο newsit.gr

Αίσθηση και αποτροπιασμό προκαλεί από χθες το βίντεο από την Αιδηψό που δείχνει μια παρέα νεαρών να κλοτσούν γελώντας μια γάτα στη θάλασσα. Ο άνδρας που την κλότσησε οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στον εισαγγελέα Χαλκίδας, ενώ η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας δηλώνει στο newsit.gr σοκαρισμένη.

«Κι εμείς από τα social media ενημερωθήκαμε για το απαράδεκτο βίντεο» είπε στο newsit.gr η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας «Στέλλα» στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας στην Αιδηψό, όπου έγινε ο βασανισμός της γάτας και συνέχισε λέγοντας ότι «την επόμενη ημέρα το πρωί με πήρε και με ενημέρωσε μία φίλη μου που είναι στην Φιλοζωική στη Βόρεια Εύβοια».

Η κ. Στέλλα τόνισε πως «δεν τους ξέραμε καθόλου, Κυριακή μεσημέρι και Πρωτομαγιά καταλαβαίνετε τι γινόταν. Η απορία όλων είναι: δεν είδε κανείς τίποτα; Ούτε από το διπλανό τραπέζι, ούτε από πουθενά; Τα’χω χάσει! Είμαστε σοκαρισμένοι, φυσικά καταδικάζουμε την αποτρόπαια αυτή πράξη. Εμείς ταΐζουμε όλα τα αδέσποτα και εκείνοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι κάποια είναι πολύ φιλικά και έγινε αυτό που έγινε».

Μάλιστα ανέφερε ότι εκείνη είναι «έξω υπεύθυνη στα τραπέζια και όταν είδα στα social το πρόσωπο του ανθρώπου που έκανε αυτό το πράγμα στα γατάκια, δεν τον θυμόμουν καν. Αυτές τις μέρες εδώ στα Λιχαδονήσια επειδή υπάρχουν πολλά εξοχικά, φιλοξενούνται πολλά άτομα από φίλους και σε εμάς έρχονται πολλοί άνθρωποι».

«Τα γατάκια είναι καλά στην υγεία τους»

Η αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Βόρειας Εύβοιας ‘’Happy Paws’’ Μαρία Μπαλαλά ήταν εκείνη που ενημέρωσε την ιδιοκτήτρια της ταβέρνας «Στέλλα» για το συμβάν. Η κ. Μπαλαλά μίλησε στο Newsit.gr και αποκάλυψε ότι «στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας δεχτήκαμε κάποια μηνύματα, βιντεάκια στην σελίδα μας στο Facebook. Ο Πρόεδρος του σωματείου είδε και απάντησε στα συγκεκριμένα μηνύματα. Ανέβασε το περιστατικό στην σελίδα μας και άρχισαν οι αντιδράσεις από πλήθος κόσμου.

Μας έστελναν πολλά μηνύματα και μας ρωτούσαν τι έγινε τελικά, ποιος είναι ο άνθρωπος που το έκανε αυτό, πώς είναι τα γατάκια. Το πρωί που ενημερώθηκα, μίλησα με μία φίλη μου στην Λιχάδα όπου έγινε το περιστατικό, για να μου πει αν βρέθηκαν νεκρά γατάκια στην παραλία γιατί δεν ήξερα πως είναι εκεί το μέρος. Αμέσως μου έστειλε φωτογραφίες και βίντεο τα οποία έδειχναν τα γατάκια να είναι καλά στην υγεία τους.

Ταυτόχρονα έγιναν γνωστά τα στοιχεία των ανθρώπων που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, ήταν επισκέπτες, δεν ήταν ντόπιοι. Εμείς επικοινωνήσαμε με την Ομοσπονδία για να πάρουμε πληροφορίες για το πως θα κινηθούμε ως Φιλοζωικό Σωματείο. Προβήκαμε σε καταγγελία, με το βιντεάκι επικοινωνήσαμε με το τμήμα Λουτρών Αιδηψού και το απόγευμα -αφού είχαμε και την παρέμβαση του Υπουργού- τον συνέλαβαν, τον είχαν στο κρατητήριο, έδωσε και κατάθεση».

Αυτό που τόνισε η κ. Μπαλαλά είναι ότι «δεν στεκόμαστε στο συγκεκριμένο γεγονός, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν ανά δευτερόλεπτο δίπλα μας. Αυτό που θέλουμε εμείς ως Σωματείο είναι να υπάρξει ευαισθητοποίηση του κόσμου να μην αδιαφορούμε. Μέσα σε έναν μήνα έχουμε αντιμετωπίσει σκουληκιασμένα και πυροβολημένα σκυλιά. Είναι τραγικό αυτό, είναι ένας φαύλος κύκλος, υπάρχει τρομερή εγκατάλειψη. Παίρνουν ζωάκια, τα εγκαταλείπουν, τα κακοποιούν. Αγαπάς τα ζώα σημαίνει αγαπάς τους ανθρώπους. Είναι ακριβώς το ίδιο».

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις