Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αίγινα: «13,5 μήνες και δεν έχω επανέλθει από τα χτυπήματα» λέει η 67χρονη που ξυλοκοπήθηκε άγρια

Αίγινα: «13,5 μήνες και δεν έχω επανέλθει από τα χτυπήματα» λέει η 67χρονη που ξυλοκοπήθηκε άγρια

Συγκλονιστικά είναι τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από την υπόθεση της διπλής απόπειρας ανθρωποκτονίας στην Αίγινα, το 2021. Με τα σημάδια του άγριου ξυλοδαρμού να παραμένουν ακόμα στο πρόσωπό της, η 67χρονη μιλά στο newsit.gr για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η ίδια μαζί με τον γιο και τον εγγονό της. 

Όλα ξεκίνησαν από μία καταγγελία για ηχορύπανση σε μπαρ της Καλλιθέας, με τον καταστηματάρχη – όπως όλα δείχνουν – να βάζει δύο άντρες να επιτεθούν στην 67χρονη και τον γιο της, ενώ βρίσκονταν στην Αίγινα. Και όλα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι επρόκειτο για «συμβόλαιο θανάτου».  

Το περιστατικό σημειώθηκε στα τέλη του Αυγούστου του 2021 στο ξενοδοχείο που έχει ο γιος της 67χρονης στην Αίγινα. Όπως περιγράφει η ίδια, μιλώντας στο newsit.gr, η κατάσταση της υγείας της δεν είναι καθόλου καλή, ακόμα και μετά από ένα χρόνο που έχει περάσει από την απίστευτη επίθεση. 

Σημειώνεται ότι όλο αυτό το διάστημα η αστυνομία δεν σταμάτησε τις έρευνες και έως και χθες (5.10.2022) έχει προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις για την εξάρθρωση της συμμορίας που εμπλέκεται σ’ αυτή την υπόθεση. Πέρασαν χειροπέδες στον ηθικός αυτουργό που είναι ο ιδιοκτήτης του μπαρ και στα τρία άτομα που συμμετείχαν στην άγρια επίθεση στην 67χρονη και τον γιο της και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.  

«Κάθε μέρα είμαι με αξονικές»

«Εδώ και 13,5 μήνες η φωνή μου είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, δεν έχει επανέλθει μετά τα χτυπήματα. Είμαι ακόμα με οξυγόνο, με τις σιδηρογροθιές που μου έχουν σπάσει την μία χορδή και μου έχουν σπάσει και ένα μέρος της τραχείας. Κάθε μέρα είμαι με αξονικές, με παρακολουθεί ωτορινολαρυγγολόγος στο πανεπιστημιακό στο Αττικό γιατί μου έσπασαν τη γνάθο, τους κροτάφους, την μύτη μου και το μάτι μου κάθετα» λέει η 67χρονη, μιλώντας στο newsit.gr.  

Η άτυχη γυναίκα περιγράφει το χρονικό της εφιαλτικής επίθεσης στην ίδια και στον γιο της, μπροστά στα έντρομα μάτια του τότε 4χρονου αγοριού. «Ο γιος μου έχει στην ιδιοκτησία του ένα ξενοδοχείο και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μπροστά στη θάλασσα υπάρχει ένα καφέ-μπαρ. Στη ρεσεψιόν κατά τις 12 το μεσημέρι είχαν έρθει δύο μπρατσωμένοι άντρες με μαύρα ρούχα, ο ένας μπήκε μέσα και μας ρώτησε αν έχουμε δωμάτιο για διανυκτέρευση. Εκείνη την ώρα έρχονταν πολλά άτομα για άφιξη και επειδή δεν είχαμε δωμάτια τους έδωσα μία κάρτα του ξενοδοχείου και τους είπα να μας καλέσουν μετά από δύο ώρες σε περίπτωση που μας είχαν κάνει κάποια ακύρωση και έφυγαν» σημειώνει. 

«Το παιδί μου έπεσε από τα χτυπήματα»

Οι δράστες όμως επέστρεψαν λίγες ώρες αργότερα για να ολοκληρώσουν το «έργο» τους. «Κατά τις 8.30 το απόγευμα ήμασταν στο καφέ μαζί με το γιο μου και τον εγγονό μου. Πολύς κόσμος μπερδεύεται επειδή είναι τεράστιος χώρος και μπορεί να μπουν σε ιδιωτικό χώρο για να κατέβουν στη θάλασσα, είδαμε δύο άντρες που περιφέρονταν εκεί, και πιστέψαμε ότι ήταν κάποιοι που χάθηκαν και μπερδεύτηκαν στο δρομάκι. Ήταν πάλι δύο άντρες αλλά αυτός που είχε έρθει να με ρωτήσει στη ρεσεψιόν για δωμάτιο πρέπει να περίμενε μέσα σε αυτοκίνητο και να κρατούσε τσίλιες. Ήταν με κοντομάνικα και σορτσάκια και ήταν γεμάτοι με τατουάζ και είχαν σωματότυπο μπράβων. Τους ρώτησε ο γιος μου αν θέλουν να τους βοηθήσει σε κάτι και εκείνοι μας είπαν ότι ήθελαν να πάνε προς την παραλία. Τότε ο γιος μου τους έδειξε με το χέρι του πώς να πάνε στην θάλασσα και τότε ο ένας που φορούσε άσπρα ρούχα ξεκίνησε αμέσως να τον χτυπάει. Το παιδί μου από τα χτυπήματα έπεσε και πλάκωσε τον εγγονό μου με το σώμα του. Ο εγγονός μου άρχισε να κλαίει και να φεύγει προς τον κήπο. Ο γιος μου φώναξε βοήθεια και τότε οι δύο άντρες έφυγαν και κατευθύνθηκαν στον κεντρικό δρόμο που μάλλον τους περίμενε αυτοκίνητο» αναφέρει η άτυχη γυναίκα.  

«Είχα πέσει κάτω και με χτύπαγαν»

Σύμφωνα με την 67χρονη, στο ξενοδοχείο κάποιες από τις κάμερες που διαθέτει κατέγραψε τους δράστες. «Αυτοί οι τρεις βολιδοσκοπούσαν το χώρο. Για καλή μας τύχη, από την κάμερα του πάρκινγκ φαίνεται καθαρά ότι ενώ είχα πέσει κάτω ο ένας συνέχισε να με χτυπάει στον λαιμό. Το ένα τους χέρι και οι δύο τους το είχαν μέσα στην τσέπη τους, μάλλον κρατούσαν σιδερογροθιά για να μην φαίνεται». 

Μετά την βίαιη επίθεση η γυναίκα και ο γιος της όπως εξιστορείται μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας της Αίγινας, ωστόσο εκείνη έπρεπε να μπει στην εντατική εξαιτίας των  βαριών τραυμάτων που υπέστη. «Με μετέφεραν από το κέντρο υγείας Αίγινας με πλωτό στην Αθήνα στις 4 η ώρα τα χαράματα στο Αττικό που εφημέρευε, γιατί διαφορετικά θα είχα πεθάνει. Με διασωλήνωσαν αμέσως. Μέσα στην εντατική έπαθα δυο φορές ανακοπή, μετά πήγα στον θάλαμο έκατσα άλλη μία εβδομάδα αλλά υπήρχαν πολλές ελλείψεις».  

Η άτυχη γυναίκα ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει τις εφιαλτικές στιγμές της επίθεσης και όπως μας αναφέρει «όταν ξυπνάς μετά από δέκα μέρες και έχεις επαφή με το περιβάλλον, υποψιάζεσαι όλους και κανέναν. Αλλά μετά άρχισα να σκέφτομαι με ποιους είχα αντιδικία. Εγώ μένω στην Καλλιθέα στις Τζιτζιφιές, στον δεύτερο όροφο ενός κτιρίου και στο ισόγειο υπάρχει ένα κλαμπ. Έχει παράνομη άδεια και του είχαμε κάνει καταγγελίες για ηχορύπανση. Αυτούς που συνέλαβαν είναι οι τρεις που συμμετείχαν στην επίθεση και ο ιδιοκτήτης του κλαμπ ως ο ηθικός αυτουργός».  

Παρακολουθείται από ψυχολόγο το εγγονάκι της

Βιώματα από την σοκαριστική επίθεση του Αυγούστου έχει και ο πεντάχρονος πλέον εγγονός της 67χρονης ο οποίος, όπως μας αναφέρει, παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο και λογοθεραπευτή εξαιτίας της απίστευτης επίθεσης στον πατέρα και την γιαγιά του. «Αυτοί οι τρεις χτύπησαν εμένα τον γιο μου και τον εγγονό μου. Ο γιος μου με τα χτυπήματα έπεσε πάνω στον τότε τετράχρονο εγγονό μου, και το παιδί χτύπησε με το κεφάλι κάτω. Τώρα παρακολουθείται από ψυχολόγο και λογοθεραπευτή. Ακόμα ο μικρός μου λέει “γιαγιά πότε θα πεθάνεις; ήταν κακός κύριος” γιατί αυτά θυμάται το παιδάκι» καταλήγει η 67χρονη.  

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά – Τσούτσα 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις