Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Αίγινα: Αυτός είναι ο 36χρονος που έκαψε θεία και ανιψιό το 2015 και συνελήφθη στη Μάλτα

Αίγινα: Αυτός είναι ο 36χρονος που έκαψε θεία και ανιψιό το 2015 και συνελήφθη στη Μάλτα

Μετά από 7 χρόνια μπήκε τέλος στο μυστήριο με την φρικιαστική διπλή δολοφονία θείας και ανιψιού στην Αίγινα το 2015.

Ο 36χρονος άνδρας που φέρεται να είναι δράστης που έκαψε τους δυο ανθρώπους ζωντανούς στην Αίγινα το 2015 συνελήφθη στη Μάλτα καθώς οι τοπικές αρχές τον εντόπισαν αξιοποιώντας τα στοιχεία της εξέτασης DNA.

Η Ελλάδα είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 36χρονο και έτσι ο φερόμενος δράστης εντοπίστηκε στη Μάλτα, από όπου και θα ληφθεί η απόφαση για την έκδοσή του στη χώρα μας.

Δείτε βίντεο από την στιγμή της προσαγωγής του 36χρονου δράστη

Το χρονικό της υπόθεσης

Το στυγερό έγκλημα έγινε το 2015, με τον δράστη να μπαίνει στο σπίτι της 70χρονης στην Αίγινα, η οποία είχε κατάστημα σουβενίρ στο νησί. Ξυλοκόπησε τόσο την ίδια όσο και τον ανιψιό της, μέχρι λιποθυμίας, και τελικά τους έκαψε ζωντανούς.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, η λεία του ανερχόταν περίπου στα 800.000 ευρώ. Τα δύο θύματα είχαν καεί από τη μέση και πάνω, ενώ στο χώρο που βρέθηκαν, στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού, υπήρχαν τοπικά σημεία που είχαν καεί από τη φωτιά.

Η εγκληματική ενέργεια, τότε, αποδιδόταν στο γεγονός ότι είχαν επιβληθεί τα capital controls στην Ελλάδα και η άτυχη γυναίκα είχε μαζέψει τις οικονομίες της στο σπίτι από την τράπεζα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις