Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Αίγινα: «Μπαμπά είδαμε ένα λεωφορείο να έρχεται κατά πάνω μας» – Ο πατέρας τραυματισμένης μαθήτριας στο newsit.gr

Αίγινα: «Μπαμπά είδαμε ένα λεωφορείο να έρχεται κατά πάνω μας» – Ο πατέρας τραυματισμένης  μαθήτριας στο newsit.gr

«Μου είπε, μπαμπά είδαμε ένα λεωφορείο να έρχεται κατά πάνω μας. Έγιναν όλα στιγμιαία», λέει στο newsit.gr o πατέρας μίας από τις τρεις μαθήτριες, η οποία νοσηλεύεται μετά το τροχαίο έξω από το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, στην Αίγινα.

Αυτή τη στιγμή οι δύο από τις τρεις τραυματισμένες μαθήτριες στο σοκαριστικό τροχαίο στην Αίγινα, νοσηλεύονται στο «Παίδων». Μάλιστα, το ένα από τα κορίτσια υπέστη κάκωση στον θώρακα και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η τρίτη μαθήτρια πήρε εξιτήριο το βράδυ της Πέμπτης (04.05.2023).

Ο πατέρας της μιας εκ των τριών μαθητριών η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η κόρη μου έχει χτυπήσει στο δεξί της χέρι, πονάει πολύ και τελικά θα μείνει μέσα και το Σαββατοκύριακο για επιπλέον εξετάσεις».

«Περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα από την προανάκριση. Εμένα με ενημέρωσε η μητέρα της κοπέλας που έκανε το χειρουργείο και αμέσως μετά με πήραν και από το σχολείο. Όταν ακούς κάτι τέτοιο για το παιδί σου και είναι και μακριά, παθαίνεις ένα σοκ», σημειώνει ο ίδιος.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το πούλμαν είχε ακινητοποιηθεί και αποβίβαζε μαθητές από το 5ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, που πραγματοποιούσαν εκδρομή, όταν ξαφνικά λύθηκε το χειρόφρενο ενός άλλου πούλμαν που μετέφερε προσκυνητές από τη Ρουμανία. Το πούλμαν πέρασε δίπλα από το σχολικό, με αποτέλεσμα οι τρεις μαθήτριες να βρεθούν ανάμεσα στα δύο οχήματα και στη συνέχεια το πρώτο προσέκρουσε σε δέντρο.

«Ήταν ένα λεωφορείο σχολικό που είχαν πάει τα παιδιά εκδρομή και ένα ΚΤΕΛ που δεν είχε καμία σχέση με το σχολείο, έφυγε. Τα παιδιά πηγαίνουν στην Γ’ Γυμνασίου και είχαν πάει μονοήμερη στην Αίγινα. Το άλλο το κορίτσι έκανε χθες (σ.σ. 04.05.2023) χειρουργείο στον πνεύμονα και τώρα νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, δεν μπορούμε να τη δούμε, μόνο οι γονείς της μπορούν», μας μεταφέρει ο πατέρας της 14χρονης μαθήτριας.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις