Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία – Οι ανακοινώσεις για τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα στον Τουρισμό

Αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία – Οι ανακοινώσεις για τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα στον Τουρισμό
photo intime

Δείτε Live τις ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, σχετικά με το Σχέδιο για την ενίσχυση των Υγειονομικών Δομών στη νησιωτική χώρα και το άνοιγμα της Ελλάδας στον τουρισμό.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως στόχος είναι η Ελλάδα να μείνει υγειονομικά ασφαλής ενόψει της τουριστικής περιόδου. Οι δράσεις περιλαμβάνουν την ενδυνάμωση των δομών υγείας με προσωπικό, μέσα προστασίας, διασύνδεση με νοσοκομεία covid-19 των νησιωτικών δομών, την πρόσβαση σε έλεγχο τεστινγκ και φυσικά την ενίσχυση του συστήματος διακομιδών.  Έχουμε δεσμεύσει 449 κλίνες στα νοσοκομεία της νησιωτικής χώρας που θα γίνουν 694 άμεσα αν χρειαστεί. Δεσμεύουμε 18 κλίνες ΜΕΘ για νοσηλεία covid-19 που μπορούν να γίνουν άμεσα 79.

Όσον αφορά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έχουμε ενισχύσει με επικουρικό προσωπικό, ενίσχυση με ιατρούς από Υγειονομικές Περιφέρειες, Συμβάσεις ξενοδοχειακών μονάδων με ιατρούς καθώς και εκπαιδεύσεις και ασκήσεις ετοιμότητας.

Σε έκτακτη ανάγκη θα υπάρχουν συμβεβλημένοι ιατροί ΕΟΠΥΥ για κατ’ οίκον επισκέψεις, ενεργοποίηση συμβάσεων με μπλοκάκι, ενεργοποίηση Περιφερειών για παροχή καταλυμάτων/ σίτισης.

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, τόνισε πως αίρεται η απαγόρευση στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” για πτήσεις από Ιταλία, Ολλανδία και Ισπανία. Από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία μόνο για essentian travel, αντίθετα διατηρείται η απαγόρευση πτήσεων από Μεγάλη Βρετανία και Τουρκία.

Από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης επιτρέπονται όλες οι πτήσεις όμως διατηρείται η απαγόρευση από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Στις θαλάσσιες αφίξεις απαγορεύεται ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό σε ελληνικά λιμάνια, ενώ επιτρέπεται για σκάφη αναψυχής μόνο με το πλήρωμα.

Στις χερσαίες αφίξεις κλειστά παραμένουν τα σύνορα από Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία (εκτός από τις απαραίτητες επαγγελματικές μετακινήσεις), ενώ είναι ανοικτά με Βουλγαρία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις