Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Αίτημα έκδοσης και νέο κατηγορητήριο για τους 8 στέλνει η Τουρκία

Αίτημα έκδοσης και νέο κατηγορητήριο για τους 8 στέλνει η Τουρκία

Την άμεση έκδοση των 8 στρατιωτικών που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο τις πρώτες ώρες μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα φέρεται να ζητά η Τουρκία, με νέο έγγραφο που έχει ήδη εκδοθεί…

Όπως αναφέρει το CNN Turk ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης έχει έτοιμο το ένταλμα έκδοσης αλλά και το κατηγορητήριο που είναι αρκετά βαρύ για τους στρατιωτικούς καθώς κατηγορούνται για «παραβίαση του συντάγματος δια βίας, απόπειρα δολοφονίας εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας, επίθεση εναντίον του νομοθετικού οργάνου και της κυβέρνησης και ένοπλη ομαδική λεηλασία τη νύχτα».

Σύμφωνα με το CNN Turk το ένταλμα έκδοσης έχει σταλεί από τον εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης στο τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα αναλάβει να το αποστείλει στις ελληνικές Αρχές, ζητώντας την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος.

Η διαδικασία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ακόλουθη:

Σε πρώτη φάση το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης καταθέτει το αίτημα στην ελληνική πρεσβεία, η οποία διαβιβάζει τον φάκελο στο υπουργείο Εξωτερικών. Το υπουργείο Εξωτερικών με τη σειρά του αναλαμβάνει να προωθήσει τον φάκελο στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πηγες του NewsIt.gr δεν υπάρχει πληροφορία οτι εχει παραληφθεί – ακόμα – καποιο έγγραφο απο τις ελληνικές αρχές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε