Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Αιχμές του νέου Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού για τον προκάτοχό του

Αιχμές του νέου Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού για τον προκάτοχό του

Απαξιωτικός εμφανίστηκε λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του για τον παραιτηθέντα προκάτοχό του Δρ Σταμάτη Κριμιζή, ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Πρωτοπαππάς είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι μόνο ο κ. Κριμιζής. Υπάρχουν και άλλοι Έλληνες επιστήμονες στο εξωτερικό. Απλώς εσείς στα media τον προβάλλετε περισσότερο από όλους». Είπε ακόμα: «Ο κ.Κριμιζής είναι αστροφυσικός. Το διάστημα τα τελευταία χρόνια είναι κυρίως υπόθεση Μηχανικών».

Ο κ. Πρωτοπαππάς φάνηκε επίσης ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο κ. Κριμιζής είχε επιβάλει την αγγλική ως κύρια γλώσσα επικοινωνίας στον Οργανισμό. Επιπρόσθετα τον κατηγόρησε για υπεροψία απέναντι στα ελληνικά ερευνητικά ιδρύματα. Τέλος, για τα όσα ανέφερε στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Κριμιζής περί αξιοκρατίας και έλλειψης αξιολόγησης, ο κ. Πρωτοπαππάς είπε: «Η αξιοκρατία δεν πρέπει να περνάει από το κόσκινο μόνο του κ. Κριμιζή. Είμαστε και εμείς άξιοι».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις