Ελλάδα

Ακίνητα: Δείτε τις περιοχές με την μεγαλύτερη πτώση

- Πρωταθλήτρια η Λάρισα το 2010 με 14,1%
- Στροφή στα παλαιά διαμερίσματα
- Σε ποιές περιοχές εκτινάχθηκαν οι τιμές
- Κενά ένα στα 5 καταστήματα

Πτώση στις τιμές των ακινήτων τιμών κατά 7,7% καταγράφει ο δείκτης PropIndex το πρώτο 4μηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο 4μηνο του 2009.

Την μεγαλύτερη πτώση εμφανίζει η περιοχή της Λάρισας με 14,1%, στην Αττική οι τιμές μεφανίζονται μειωμένες κατά 5,4%, στην Θεσσαλονίκη κατά 9,8% και στην υπόλοιπη Ελλάδα κατά 12,6%.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν μετά από κοινή επεξεργασία του ΙΟΒΕ με την PropIndex και παρατηρείται μια στροφή στα παλαιά διαμερίσματα. Μάλιστα  4 στα 9 διαμερίσματα είναι από 70 έως 110 τετραγωνικά.

Το μεγαλύτερο πλήγμα έχει δεχθεί η Ανατολική Αττική όπου η πτώση των τιμών το 2009 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αγγίζει το 19,6%.
Μιλάμε δηλαδή για περιοχές όπως η Ανθούσα, ο Γέρακας, τα Γλυκά Νερά και η Παλλήνη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός οτι οι λεγόμενες ακριβές περιοχές του κέντρου της Αθήνας όπως είναι το Σύνταγμα, το Κολωνάκι, ο Λυκαβηττός και το Μέτς, εμφάνισαν το 2009 αύξηση τιμών κατά 7,2% σε σχέση με το 2008.

Αντίθετα το 10,6% άγγιξε η πτώση το 2009 περιοχές που γνώρισαν κατασκευαστική άνθιση τα προηγούμενα χρόνια και θεωρούνται από τις περιοχές φιλέτα όπως ο ‘Αγιος Στέφανος, η Ανοιξη, η Δροσιά, οι Θρακομακεδόνες, η Εκάλη, η Κηφισιά και η Νέα Ερυθραία.

 Δραματική είναι η κατάσταση στην επαγγελματική στέγη αφού ένα στα 5 εμπορικά καταστήματα είναι κενά!

Τα στοιχεία προέκυψαν από εκτιμήσεις για διαμερίσματα με βάση στοιχεία από τις τράπεζες Εθνική, Εμπορική, Αλφα και Eurobank.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απολογείται ο 89χρονος που άνοιξε πυρ σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο – Χαιρετούσε τους δημοσιογράφους μέσα από το περιπολικό
«Επειδή σε λίγες μέρες θα έμπαινε Μάιος και θα άρχιζε να κάνει ζέστη και δεν θα μπορούσα να φοράω καμπαρντίνα, αποφάσισα να πάω την Τρίτη» σημείωσε ο 89χρονος
Ο ηλικιωμένος δράστης των επιθέσεων και το όπλο που χρησιμοποίησε