Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Άκης Τσελέντης: Οι περιοχές ανησυχούν τους σεισμολόγους

Ρήγμα της Θήβας

Ο σεισμός στην Κρήτη προκάλεσε ανησυχία με τους επιστήμονες να παρακολουθούν τόσο το φαινόμενο στο Ηράκλειο όσο και σε άλλες περιοχές που τον τελευταίο καιρό έχουν μεγάλη σεισμική ακολουθία, όπως ανέφερε ο σεισμολόγος Ακης Τσελέντης.

Τις τελευταίες ημέρες εκτός από το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου υπό παρακολούθηση είναι η Νίσυρος και η Θήβα, όπως τόνισε μιλώντας στο Open.

Σχολιάζοντας την σεισμική ακολουθία στην Κρήτη είπε ότι τον Ιούνιο έχουμε 2.870 σεισμούς στην περιοχή. «Δεν πίστευα ότι ο σεισμός θα ήταν τόσο μεγάλος Ποτέ δεν είχε γίνει τόσο μεγάλος. Η περιοχή Αρκαολοχώρι όπου έγιναν οι ζημιές κατέβηκε 14 εκατοστά», επισήμανε ο Άκης Τσελέντης και πρόσθεσε ότι θα έχουμε πολύ πλούσια μετασεισμική ακολουθία. «Κάνει πολύ κρύο τη νύχτα, πρέπει να βάλουν τον κόσμο μέσα. Γιατί δεν τους βάζουν στο κλειστό του μπάσκετ;».

«Ο 5,8 ήταν ο κύριος σεισμός στη Κρήτη», εξήγησε ο Άκης Τσελέντης, προσθέτοντας ότι το ρήγμα αυτό δεν δίνει πάνω από 6 Ρίχτερ. Μιλώντας για τη Θήβα ανέφερε ότι η ακολουθία ξεκίνησε από Δεκέμβρη. «Το ρήγμα αυτό δεν μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό», είπε αλλά πρόσθεσε ότι η Αττική «επηρεάζεται από Θήβα και έχουμε και άλλα ρήγματα».

Σχετικά με τη Νίσυρο επισήμανε ότι έχουμε ενεργοποίηση θαλάσσιων ρηγμάτων που δεν μας ανησυχεί. «Πιθανώς να έχουμε ένα λίγο πιο μεγάλο σεισμό».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις