Site icon NewsIT

Άκης Τσοχατζόπουλος: Δύο μόνο οι κληρονόμοι στην 1η ιδιόχειρη διαθήκη του

08.02.2022 | 12:05
Άκης Τσοχατζόπουλος: Δύο μόνο οι κληρονόμοι στην 1η ιδιόχειρη διαθήκη του

Την πρώτη και ιδιόχειρη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και ένα ηχητικό ντοκουμέντο του εκλιπόντος, παρουσίασε την Τρίτη (08.02.2022) ο ΑΝΤ1. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ συνέταξε την διαθήκη του την 6η Ιουνίου του 2019 στο Χαλάνδρι.

Η πρώτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, που βλέπει το φως της δημοσιότητας, είναι χειρόγραφη και μάλιστα προς το τέλος της ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ με απολογητικό ύφος εξηγεί γιατί τα γράμματα του είναι έτσι. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός υπέφερε από μυοπάθεια των άνω άκρων της οποίας υπέφερε και έτρεμαν τα χέρια του και το σημειώνει αυτό. Για αυτό το λόγο και γράφει τη φωνή του σε κινητό, ηχογραφεί ουσιαστικά τα όσα γράφει στην διαθήκη του. 

Κληρονόμοι του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως αναφέρει ο ίδιος στην 1η διαθήκη του, είναι μόνο ο μικρότερος γιος του και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, ενώ αποκληρώνει τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, την Αρετή και τον Αλέξανδρο. Επίσης, το ποσοστό της διαθήκης – σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 – είναι 70% στον γιο του Άκη και 30% στη σύζυγό του Βίκυ Τσοχατζοπούλου (Σταμάτη). 

«…αλληλογραφίες, αντίγραφα, αποφάσεις, επίσημα χαρτιά. Γενικότερα, το πολιτικό αρχείο που έχω στήσει… το αρχείο αυτό είναι μοναδικό, αφορά πάνω από μια δεκαετία κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ και κληρονόμος είναι γιος και η γυναίκα μου» φέρεται να λέει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στο ηχητικό ντοκουμέντο που συνοδεύει την εν λόγω διαθήκη. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου έχει δημευθεί και δεν υπάρχουν ακίνητα ή μετρητά. Η μόνη περιουσία που έχει είναι το ιστορικό-πολιτικό αρχείο του, το οποίο και περνά στα χέρια του 15χρονου σήμερα γιου του. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξουν ακόμα δύο διαθήκες του Άκη Τσοχατζόπουλου, με την 3η να θεωρείται η πιο σημαντική. Και αυτό γιατί υπάρχουν πληροφορίες ότι αυτή περιλαμβάνει στοιχεία για την δίκη του. 

Τι περιέχουν οι άλλες δύο διαθήκες

Για τις διαθήκες του Άκη Τσοχατζόπουλου μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 και ο συνήγορος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, Νίκος Αλεξανδρής. «Στην 2η διαθήκη του, που επίσης είναι χειρόγραφη, πάλι με δύσκολη προσπάθεια του εκλιπόντος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξηγεί γιατί πήρε την απόφαση να αποκληρώσει τους συγγενείς του. Είναι δικαιολογημένη όμως αυτή η κίνηση του, καθώς καταμαρτυρεί σωρεία ποινικών αδικημάτων» σημείωσε. 

«Η τρίτη διαθήκη είναι καταλύτης, διότι αποκαλύπτει πράγματα που δεν μπορεί να τα διανοηθεί ανθρώπινος νους. Αποκαλύπτει ποιοι είναι δικαιούχοι των θυρίδων, ποιοι εμπλέκονται στην διακίνηση μαύρου χρήματος», συμπλήρωσε.

Συνέχισε λέγοντας πως δεν παρουσίασε νωρίτερα τα στοιχεία αυτά, για να ελαφρύνει την θέση του, διότι «δεν τα είχε διαθέσιμα στην δίκη, γιατί του είχαν κλέψει αυτά τα στοιχεία από το αρχείο του. Το γραφείο του είχε 15 φοριαμούς. Έχει κλαπεί μεγάλο μέρος του αρχείου του».

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version