Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Άκης Τσοχατζόπουλος: Γιατί αποκλήρωσε τους συγγενείς του – Τι κληρονομούν ο γιος και η σύζυγός του

Άκης Τσοχατζόπουλος: Γιατί αποκλήρωσε τους συγγενείς του – Τι κληρονομούν ο γιος και η σύζυγός του
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Μοναδικοί κληρονόμοι του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως τους ορίζει ο ίδιος στην ιδιόχειρη διαθήκη που είχε κάνει στις 6 Ιουνίου 2019, είναι η γυναίκα του, Βίκυ, και ο 15χρονος γιος του ενώ ο πρώην υπουργός αποκλήρωσε τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του, την Αρετή και τον Αλέξανδρο.

Το ποσοστό της διαθήκης είναι 70% στον γιο του Άκη Τσοχατζόπουλου και 30% στη σύζυγό του, με τον δικηγόρο της, Νίκο Αλεξανδρή, να σημειώνει στην τηλεόραση του MEGA τους λόγους για τους οποίους ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ αποκλήρωσε τους υπόλοιπους συγγενείς του.

«Επισήμως οι κληρονόμοι του Άκη είναι η σύζυγός του και ο γιος του. Το δεύτερο που προκύπτει είναι η θέλησή του και η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα με την ονομασία Αρχείο Άκη Τσοχατζόπουλου, που θα αποτελείται από το προσωπικό του αρχείο. Όταν καθιστώ ως κληρονόμο ένα συγκεκριμένο άνθρωπο αυτομάτως αποκλείω τους υπολοίπους που θα είχαν δικαίωμα να κληρονομήσουν. Δε χρειάζεται να γραφτεί ρητώς», είπε ο κ. Αλεξανδρής.

«Στην επόμενη διαθήκη θα επεξηγηθεί ο λόγος για τον οποίο προέβη σε αυτήν την πράξη ο Άκης Τσοχατζόπουλος», πρόσθεσε ο δικηγόρος. «Μπορεί να ακούγεται σκληρό αλλά όταν έχουμε όλο το παζλ της ιστορίας, η δική μου πεποίθηση είναι, ότι δεν είναι καθόλου σκληρός ο ίδιος αλλά σκληρή ήταν η συμπεριφορά αυτών που δεν κληρονομούν».

«Μία κληρονομιά δεν αποτελείται μόνο από περιουσιακά στοιχεία υπό τη στενή έννοια του όρου, δηλαδή ακίνητα, μετρητά, καταθέσεις. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που είναι κληρονομικά και δεν αποτιμώνται κατ’ ανάγκη με χρηματική αξία. Επιστολές, χειρόγραφα, αποφάσεις», σημείωσε σχετικά με το τι περνάει στη σύζυγο και το γιο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ουσιαστικά, όμως, η περιουσία του έχει δημευθεί και δεν υπάρχουν ακίνητα ή μετρητά. Η μόνη περιουσία που έχει είναι το ιστορικό απόρρητο αρχείο του, το οποίο περνά στα χέρια του 15χρονου γιου του.

Η δήλωση της Βίκυς Τσοχατζοπούλου

Στην τηλεόραση του MEGA, η σύζυγος του Άκη, Βίκυ Τσοχατζοπούλου, έκανε και αποκλειστική δήλωση, λέγοντας ότι «την ημέρα που με το γιο μου αποχαιρετούσαμε το σύζυγό μου και πατέρα του πολλοί ήταν εκείνοι που έλεγαν δημόσια πως ο Άκης σήκωσε πολύ μεγαλύτερο σταυρό από αυτόν που του αναλογούσε. Κάθε μέρα παρακαλώ το Θεό να μας αξιώσει να καταφέρουμε να το αποδείξουμε. Το χρωστάω σε αυτό το παιδί που δεν έχει φταίξει στο παραμικρό. Πιστεύω πως η συνέχεια θα έχει περισσότερο φως. Σας ευχαριστώ πολύ που ακούτε τη φωνή μας».

«Θέλει να αποκαταστήσει το όνομα του πατέρα του παιδιού της»

«Η Βίκυ Τσοχατζοπούλου δεν έχει καμία αξίωση σε οικονομικό ή περιουσιακό στοιχείο. Η μοναδική της επιδίωξη είναι ότι θέλει να αφήσει πίσω της όλη αυτή την περιπέτεια, να ασχοληθεί αποκλειστικά με την ανατροφή του παιδιού τους. Έχει περάσει πάρα πολλά. Δεν προβάλει οικονομικές αξιώσεις, θέλει να αποκαταστήσει το όνομα του πατέρα του παιδιού της και συζύγου της ιδίας», σημείωσε, κλείνοντας, ο κ. Αλεξανδρής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις