Παρασκευή, 3 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ακόμα δεν ξέρουν πότε θα λειτουργήσει ο σιδηρόδρομος και η Hellenic Train πουλάει εισιτήρια

Ακόμα δεν ξέρουν πότε θα λειτουργήσει ο σιδηρόδρομος και η Hellenic Train πουλάει εισιτήρια

Την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για το τραγικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς στις σιδηροδρομικές γραμμές των Τεμπών και τα βαγόνια της τραγωδίας να έχουν μεταφερθεί σε φυλασσόμενο χώρο του ΟΣΕ, η Hellenic Τrain μέσω της επίσημης πλατφόρμας της διαθέτει εισιτήρια στο κοινό, προς αγορά.

Σε μια γρήγορη αναζήτηση που έκανε το newsit.gr, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Hellenic Train, αρχικά αποτυπώνεται ότι τις ερχόμενες εβδομάδες μέχρι και τις 19 Μαρτίου, τα δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, δεν είναι «ανοιχτά» με αποτέλεσμα να μην έχει κάποιος τη δυνατότητα να αγοράσει εισιτήριο.

Από τις 20 Μαρτίου, όμως, και ημέρα Κυριακή, η Hellenic Train έχει «ανοιχτές» τις ημερομηνίες για κρατήσεις και αγορές εισιτηρίων για όλα τα ημερήσια δρομολόγια. Το ίδιο ισχύει και για τις επόμενες ημέρες, μετά την 20η Μαρτίου, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων για το δρομολόγιο από Αθήνα έως Θεσσαλονίκη κυμαίνονται από 43 – 55 ευρώ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε πολίτες που έχουν επικοινωνήσει μαζί τους έχουν κλειστεί ενδεικτικά κάποιες ημερομηνίες, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν από πότε θα μπορούν να πραγματοποιηθούν ξανά δρομολόγια. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, σε περίπτωση που αγοραστεί το εισιτήριο και δεν γίνει το δρομολόγιο θα τους επιστραφεί το ποσό.

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις μεταφορές, Γιώργος Γεραπετρίτης, δεν προσδιόρισε την ακριβή ημερομηνία, ωστόσο, προανήγγειλε ότι τα σιδηροδρομικά δρομολόγια θα επαναληφθούν στο τέλος Μαρτίου.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις