Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ακριβό μου σουβλάκι: Μέχρι 5 ευρώ το τυλιχτό – Τα ακριβά και τα φθηνά στην Αττική

Ακριβό μου σουβλάκι: Μέχρι 5 ευρώ το τυλιχτό – Τα ακριβά και τα φθηνά στην Αττική

Οι συνεχώς αυξανόμενες τιμές σε βασικά προϊόντα λόγω της ακρίβειας φαίνεται πως έχουν οδηγήσει σε σημαντική αύξηση και στην τιμή του αγαπημένου φαγητού των Ελλήνων: στο σουβλάκι! Έρευνα της Pricefox για τον Ιούνιο παρουσιάζει σε ποιες περιοχές μπορείτε να βρείτε το πιο φθηνό τυλιχτό, αλλά και που η τιμή του χτυπάει κόκκινο. 

Το πιο ακριβό τυλιχτό σουβλάκι, όπως αναφέρουν τα στοιχεία της Pricefox, το έχει η Θεσσαλονίκη με τη μέση τιμή να έχει σκαρφαλώσει στα 3,54 ευρώ. Από το 2021, σύμφωνα με την εταιρεία, οι τιμές στην Ελλάδα παρουσιάζουν αύξηση 40% και έτσι βλέπουμε λοιπόν και μια αντίστοιχη αύξηση από περίπου 2,50 ευρώ στα 3,50 ευρώ. 

Οι τιμές στις γειτονιές της Αττικής

Το εύρος των τιμών είναι όμως πολύ μεγάλο ακόμα και στις γειτονιές της Αττικής, με την μέση τιμή για ένα τυλιχτό σουβλάκι να έχει εδραιωθεί πλέον στα 3,5 ευρώ το ένα. Το πιο ακριβό τυλιχτό στο Λεκανοπέδιο – σύμφωνα με τα στοιχεία της Pricefox- φιγουράρει στα 5,9 ευρώ σε γειτονιά του Κολωνακίου. Σε Ομόνοια, Ίλιον και Αχαρνές οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τις χαμηλότερες τιμές, οι οποίες προς το παρόν στις περιοχές αυτές κινούνται στο 1,9 ευρώ κατά μέσο όρο.

Τα πιο ακριβά τυλιχτά σουβλάκια μπορεί κάποιος να τα βρει στα Μελίσσια, με την μέση τιμή να κυμαίνεται στα 3,71 ευρώ το τυλιχτό. Και ακολουθούν με μικρή διαφορά Βριλήσσια. Την 5άδα της ακρίβειας κλείνουν Κολωνάκι, Γλυφάδα και Νέα Ερυθραία με μέσες τιμές στο τυλιχτό άνω των 3,70 ευρώ.

Τα πιο φθηνά τυλιχτά στην Αττική μπορεί να τα βρει κανείς στο Κερατσίνι με την τιμή τους να διαμορφώνεται στα 2 ευρώ, ενώ οικονομικά είναι επίσης σε Παλαιό Φάληρο, Γκάζι, Σταθμό Λαρίσης και Ομόνοιας που διατηρούν μέσες τιμές κάτω των 2,8 ευρώ το ένα.

Ακριβά σουβλάκια και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Κρήτη

«Καυτές» είναι πάντως και οι τιμές στην συμπρωτεύουσα, η οποία φημίζεται για τα μεγάλα σουβλάκια. Η μέση τιμή για ένα τυλιχτό, σύμφωνα με την Pricefox, έχει σκαρφαλώσει στα 3,54 ευρώ και το φθηνότερο κοστίζει 1,4 ευρώ. 

Το ράλι τιμών συνεχίζεται όμως και στην Πάτρα με την μέση τιμή για το τυλιχτό να ξεπερνάει τον Ιούνιο τα 3 ευρώ το ένα. Το φθηνότερο σουβλάκι κοστίζει 1.95 ευρώ και το ακριβότερο τυλιχτό να φιγουράρει στα 4,2 ευρώ!

Στα ηνία της ακρίβειας βρίσκεται και η Λάρισα με το τυλιχτό να σερβίρεται σε μερικές γειτονιές ακόμη και στα 5 ευρώ το ένα. Από 2,9 ευρώ ξεκινά η απόλαυση του τυλιχτού για τους Λαρισαίους, με την μέση τιμή να έχει φτάσει πλέον πάνω από τα 3 ευρώ και συγκεκριμένα τα 3,14 ευρώ.

Στον Βόλο πάλι ενδεχομένως να είναι καλύτερα να προτιμήσετε τα τσίπουρα, καθώς το τυλιχτό να αγγίζει τον Ιούνιο ακόμη και τα 3,6 ευρώ. Η μέση τιμή για το τυλιχτό σκαρφάλωσε και για την περιοχή του Βόλου στα 3 ευρώ το ένα.

Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος των μεταφορικών όπως φαίνεται έχει χτυπήσει και την Κρήτη, όπου το κόστος στο τυλιχτό σουβλάκι ξεπέρασε και τα 3,5 ευρώ με τη μέση τιμή τις τελευταίες ημέρες να κινείται στα 3,62 ευρώ. Το φθηνότερο τυλιχτό ξεκινά από 1,7 ευρώ, ενώ το ακριβότερο φθάνει μέχρι και τα 5,5 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις