Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Aκρόπολη: Λειτουργεί πάλι το αναβατόριο!

Aκρόπολη: Λειτουργεί πάλι το αναβατόριο!

Το περίφημο αναβατόριο στην Ακρόπολη λειτουργεί κανονικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι ήδη έχουν γίνει οι πρώτες διαδρομές και ότι μελετώνται οι τρόποι αντικατάστασης του.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είχε ανακοινώσει ότι το αναβατόριο θα επισκευαστεί άμεσα και θα γίνουν ενέργειες ώστε να αντικατασταθεί από έναν σύγχρονο ανελκυστήρα. Όπως ανέφερε επίσης η Υπουργός ο συγκεκριμένος ανελκυστήρας χρειάζεται άμεση αντικατάσταση από ένα σύγχρονο μηχάνημα, κάτι το οποίο όμως θα είναι αρκετά χρονοβόρο.

Η κα Μενδώνη είχε διαβεβαιώσει ότι θα εξασφαλιστεί προσωρινή λύση με απόλυτη ασφάλεια για την πρόσβαση στην Ακρόπολη των ατόμων με κινητικά προβλήματα, μέχρι να αντικατασταθεί το υπάρχον αναβατόριο.

Ο μηχανισμός του συγκεκριμένου αναβατορίου μετά από μία δεκαπενταετία συνεχούς λειτουργίας από την εγκατάστασή του, είναι ήδη γηρασμένος και δυσλειτουργικός. Επιπλέον αδυνατεί να εξυπηρετήσει ηλεκτροκίνητα αμαξίδια, διότι το μέγιστος βάρος ανόρθωσης είναι περιορισμένο.

Το συγκεκριμένο αναβατόριο τοποθετήθηκε το 2004 επ’ ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι τον Ιούνιο του 2019 ο συγκεκριμένος αναβατήρας δεν λειτουργούσε και αυτό γνωστοποιήθηκε τυχαία μόλις τον Ιούνιο, όταν γονείς είχαν σηκώσει στα χέρια τον μικρό Ερμή έναν μαθητή με κινητικά προβλήματα για να επισκεφθεί την Ακρόπολη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις