Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ακρόπολη: Σε κατάσταση σοκ η μητέρα του 18χρονου που μαχαιρώθηκε – Πώς είναι η υγεία του νεαρού

Ακρόπολη: Σε κατάσταση σοκ η μητέρα του 18χρονου που μαχαιρώθηκε – Πώς είναι η υγεία του νεαρού

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 18χρονος που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (17.04.2023) κοντά στην Ακρόπολη και συγκεκριμένα στην Πλάκα.

Η μητέρα του παιδιού, που είναι συνεχώς στο πλευρό του, μιλώντας στο newsit.gr λέει ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, ενώ έχει βγει από τη ΜΕΘ και βρίσκεται πλέον σε δωμάτιο. Ο 18χρονος, όμως, εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά την επίθεση που δέχτηκε κοντά στην Ακρόπολη. 

«Είναι καλύτερα και σταθερά, δεν έχουν περάσει ακόμα οι γιατροί σήμερα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ξεπεράσει το σοκ, μιλάμε λίγο αλλά δεν αναφερόμαστε στο περιστατικό. Είναι αρκετά κουρασμένος, έχει το οξυγόνο και κουράζεται να μιλάει, παίρνει και ισχυρά παυσίπονα γιατί πονάει πολύ. Αλλά έχει βγει από τη ΜΕΘ, είναι σε δωμάτιο. Χθες ξεκίνησε να μου λέει πώς τους προσέγγισαν, αλλά είδα ότι κουράστηκε και ταράζεται κιόλας και του είπα ότι θα τα πούμε κάποια στιγμή που θα είναι καλύτερα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο newsit.gr η μητέρα του 18χρονου.

Τα τραύματά του είναι στον λαιμό και στην κοιλιά, αλλά, όπως μας μεταφέρει η μητέρα του, το πιο σοβαρό είναι αυτό στην κοιλιακή χώρα.

«Είναι τρομακτικό αυτό που έγινε, έχει ενδιαφερθεί τόσος κόσμος, φίλοι γνωστοί, όλοι έχουν παιδιά και φοβούνται, όλοι έχουν σοκαριστεί. Κάτι πρέπει να γίνει και δεν πρέπει να ξεχαστεί αυτό, δεν γίνεται να φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδιά μας να πάνε μια βόλτα», καταλήγει η ίδια. 

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, όταν ο 18χρονος μαζί με την παρέα του έκαναν μια βόλτα στην περιοχή της Ακρόπολης. Τότε, δύο άτομα με μαχαίρι τους επιτέθηκαν για να τους πάρουν το τσαντάκι που είχε ο 18χρονος. 

Τον μαχαίρωσαν στον τράχηλο και την κοιλιά, ενώ του πήραν το τσαντάκι, το οποίο βρέθηκε λίγο πιο μακριά από το σημείο της επίθεσης. Η υπόλοιπη παρέα ξεκίνησε να τους κυνηγά και κατάφερε να ακινητοποιήσει τον έναν. Ο δεύτερος συνελήφθη χθες (18.04.2023) και οι δύο δράστες είναι ηλικίας 17 ετών. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δεύτερος συλληφθέντας είναι γνώριμο πρόσωπο στις Αρχές. Πιο συγκεκριμένα, στις 8 Φεβρουαρίου του 2022, με τον ίδιο τρόπο, είχε επιτεθεί σε έναν νεαρό προκειμένου να τον ληστέψει. 

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις