Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Άκυρο” από το ΣτΕ σε αίτημα 237 αναπληρωτών καθηγητών

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Δεν δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας 237 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί ζητούσαν την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων για πλήρωση θέσεων με τις οποίες προηγήθηκαν για πρόσληψη εκπαιδευτικοί με εμπειρία που δεν έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, έναντι συναδέλφων τους που έχουν συμμετάσχει. 

Η αυξημένη, επταμελής σύνθεσης του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 1882/2017 απόφασή του (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου και εισηγητής ο πάρεδρος Ιωάννης Παπαγιάννης) απέρριψαν ως αβάσιμους και αόριστους όλους τους ισχυρισμούς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, και αποφάνθηκε ότι η προσβαλλόμενες πράξεις δεν παραβιάζουν καμία συνταγματική αρχή.

Ακόμη, οι σύμβουλοι Επικρατείας σημειώνουν ότι ο εν λόγω νόμος, σύμφωνα με την εισηγητική του έκθεση, θεραπεύεται μια αδικία για τους νεώτερους αναπληρωτές, καθώς «με την μέχρι τούδε ισχύουσα διαδικασία μοριοδότησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών κατά παράβαση των αρχών της ισότητας δεν προσμετράτε η προϋπηρεσία των αναπληρωτών για τις σχολικές χρονιές 2010-2011 και 2011-2012». 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε