Ελλάδα

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο

Ακυρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο ανοικτός διαγωνισμός του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο δημόσιο, προϋπολογισμού 27.003.480 ευρώ, ο οποίος χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόκειται για το έργο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής «υλοποίηση κεντρικού συστήματος διακίνησης εγγράφων, δρομολόγησης και διαλειτουργικότητας με απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές καθώς και μηχανισμό ύποστήριξής του (Helpdesk)».

Το Ζ΄ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με πρόεδρο τον σύμβουλο Σταμάτιο Πουλή και εισηγητή τον πάρεδρο Παναγιώτη Σταθόπουλο με την υπ΄ αριθμ. 22/2019 απόφασή του έκρινε μη νόμιμή την ανάθεση του έργου στην μοναδική σύμπραξη που συμμετείχε στον διαγωνισμό που είναι «ΟΤΕ Α.Ε.- ΒΥΤΕ Α.Β.Ε.Ε-UNISYSTEMS A.E.», με συνέπεια να μην μπορεί να υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου διαπίστωσαν ότι δεν έγινε «βαθμολόγηση της τεχνικής προσφοράς της μοναδικής υποψήφιας αναδόχου, συνοδευόμενη από ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, με συνέπεια να μην εξειδικεύεται προσηκόντως το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς και να μην προκύπτει σαφώς ότι καλύπτονται οι τεχνικές προδιαγραφές της διακήρυξης χωρίς αποκλίσεις, λαμβανομένου μάλιστα υπόψη ότι δεν αναδεικνύονται τα συγκεκριμένα εκείνα στοιχεία του φακέλου του διαγωνιζομένου που αξιολογήθηκαν από την επιτροπή και οδήγησαν στην αποδοχή της τεχνικής προσφοράς».

Επίσης στην απόφαση τονίζεται ότι η 5μελής επιτροπή του διαγωνισμού μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις έκρινε αφενός ομόφωνα ότι η επίμαχη ένωση εταιρειών κατέθεσε πλήρη δικαιολογητικά συμμετοχής και αφετέρου «εισηγήθηκε με πλειοψηφία τριών ψήφων υπέρ έναντι μιας κατά (ένα μέλος έδωσε λευκή ψήφο και θεωρήθηκε απόν), την αποδοχή της τεχνικής προσφοράς της ένωσης εταιρειών, χωρίς όμως να έχει προβεί προηγουμένως σε βαθμολόγηση αυτής σύμφωνα με τα κριτήρια και τη βαθμολογία που ορίζονται στη διακήρυξη και χωρίς περαιτέρω αιτιολόγηση της αποδοχής».

Με αυτό το σκεπτικό, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι μετά την ουσιώδη αυτή παράλειψη «κωλύεται η υπογραφή του υποβληθέντος προς έλεγχο σχεδίου σύμβασης».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο δόθηκε νέα παράταση έως 30η Ιουνίου 2019 στους φορείς του Δημοσίου σχετικά με την υποχρέωση έκδοσης διοικητικών πράξεων και λοιπών εγγράφων αποκλειστικά μέσω τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ηλεκτρονικά).

Η παράταση αφορά το σύνολο των υπουργείων, καθώς και των υπόλοιπων φορέων του Δημοσίου τομέα, όπως και των Ν.Π.Δ.Δ., των ανεξάρτητων και ρυθμιστικών Αρχών, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

Πλέον, μετά την ακύρωση του διαγωνισμού από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει και άλλη παράσταση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο σπίτι του αγνοούμενου ενοικιαστή στα Χανιά
Οι αστυνομικοί πήραν στα εργαστήρια ακόμη και τη σφουγγαρίστρα του ενοικιαστή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγινε προσπάθεια καθαρισμού και αλλοίωσης στοιχείων
Η 45χρονη Σταυρούλα Λεβεντάκη και ο ενοικιαστής της στα Χανιά
Βόλος: «Δεν πήρα ποτέ χρήματα από το παιδί», λέει ο 34χρονος – «Αν ήταν μαύρα, δεν θα το κατήγγειλα» λέει ο πατέρας του 13χρονου που έπεσε θύμα εκβιασμού
«Πήγαινε μόνο και καθόταν εκεί που πήγαινα εγώ με τα αδέλφια μου, ουδέποτε είχαμε σχέσεις», τόνισε ο 34χρονος κατηγορούμενος
Emotional moment: man sitting holding head in hands, stressed sad young male having mental problems, feeling bad, depressed, disappointed, hopeless. Desperate man in the dark corner needing help.
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Ο Ιταλός επιμένει ότι είναι αθώος – Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος «βλέπουν» οι αρχές
Τα νέα ευρήματα, αντί να δίνουν οριστικές απαντήσεις, φαίνεται να «γεννούν» ακόμη περισσότερα ερωτήματα, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν κάθε πτυχή της υπόθεσης
Δολοφονία στο Αίγιο
Βασικός ύποπτος της εξαφάνισης της Σταυρούλας Λεβεντάκη, ο ενοικιαστής που αγνοείται - Οι οικογενειακές τριβές και οι σχέσεις με τον αδερφό της
Μετά την τελευταία κατάθεσή του ο ενοικιαστής της 45χρονης μπήκε στο αυτοκίνητό του, το πάρκαρε στην περιοχή της Αγιάς και άφησε το κινητό του τηλέφωνο ανοιχτό., όμως τα ίχνη του έχουν χαθεί από την Πέμπτη
Η 45χρονη που εξαφανίστηκε