Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Αλαλούμ στο Πέραμα: Λαοθάλασσα προσπαθούσε να περάσει στη Σαλαμίνα και γύριζε τα πίσω μπρος (pics)

Αλαλούμ στο Πέραμα: Λαοθάλασσα προσπαθούσε να περάσει στη Σαλαμίνα και γύριζε τα πίσω μπρος (pics)
ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Λίγο η είδηση ότι από σήμερα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, λίγο ο ανοιξιάτικος καιρός και… όσοι έχουν εξοχικά στη Σαλαμίνα, φόρτωσαν τα αυτοκίνητα και ξεκίνησαν για εκεί. 

Όμως, η αλήθεια είναι ότι εκείνοι που μπορούν να περάσουν απέναντι, στη Σαλαμίνα, είναι μόνο όσοι έχουν εκεί ΜΟΝΙΜΗ κατοικία ή εργάζονται και έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να αποδείξουν όλα τα παραπάνω. Οι υπόλοιποι; Ατύχησαν!

Click4More: Χαμός στους δρόμους μετά την άρση απαγόρευσης για τις διαδημοτικές μετακινήσεις

Οι άνδρες του λιμενικού ήταν ξεκάθαροι: “Κάντε αναστροφή και γυρίστε πίσω γιατί στο πλοίο δεν μπαίνετε”.

Αυτά τα λόγια άκουσε και ένας κύριος που βρέθηκε με φορτωμένο το αυτοκίνητό του, στο Πέραμα, μπροστά στους δημοσιογράφους. Μάταια παρακαλούσε να τον αφήσουν να περάσει οι λιμενικοί. Καθώς το σπίτι του στη Σαλαμίνα είναι ΕΞΟΧΙΚΌ και όχι μόνιμη κατοικία, του έδειξαν και εκείνου το δρόμο της… αναστροφής!

Τι λέει το λιμεναρχείο Περάματος

Όπως μας είπαν στο newsit.gr από το λιμεναρχείο Περάματος, ο κόσμος που προσπάθησε να περάσει σήμερα, απέναντι στην Σαλαμίνα, ήταν πολύς, δεν διέθετε όμως τα απαραίτητα έγγραφα όπως αυτά ορίζονται από ήδη υπάρχουσα ΚΥΑ.

Οι έλεγχοι στο λιμεναρχείο έδειξαν ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού προσπαθούσε να περάσει απέναντι στη Σαλαμίνα νομίζοντας ότι αυτό γίνεται, δεδομένου ότι επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι η μετακίνηση με πλοίο δεν επιτρέπεται.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί μεγάλος συνωστισμός στο λιμάνι και καθυστερήσεις στα δρομολόγια των καραβιών.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Φωτογραφίες από το ΙΝΤΙΜΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις