Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αλέκος Φασιανός: Αύριο Τρίτη (18/1) η κηδεία του στο Κοιμητήριο Παπάγου

Αλέκος Φασιανός: Αύριο Τρίτη (18/1) η κηδεία του στο Κοιμητήριο Παπάγου
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Το τελευταίο αντίο θα πουν συγγενείς και φίλοι στον ζωγράφο Αλέκο Φασιανό, αύριο Τρίτη (18.1.2022) στις 14.00, καθώς η κηδεία του θα τελεστεί στο Κοιμητήριο Παπάγου.

Ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός έφυγε χθες, Κυριακή, από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών και άφησε παρακαταθήκη ένα τεράστιο έργο πινάκων και έργων τέχνης, με τα οποία «σφράγισε» την εποχή του. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Βρισκόταν στο πλευρό της συζύγου του και των παιδιών του μέχρι την τελευταία στιγμή και έτσι η κηδεία του θα τελεστεί αύριο.

Ο θάνατος του εμβληματικού ζωγράφου σκόρπισε τη θλίψη σε όλη τη χώρα ενώ σύσσωμη η πολιτική ηγεσία τον αποχαιρέτησε με τα μηνύματά της. Ένας εξ αυτών, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, δήλωσε ότι «γεννημένος ζωγράφος, ο Αλέκος Φασιανός μας εμύησε στην ξεχωριστή του τέχνη και γέμισε τη ματιά μας με φως, χρώμα και κάθε πτυχή του ελληνικού πολιτισμού από τη μυθολογία, μέχρι το σήμερα, που το έπλασε και αυτό μυθικά» και πρόσθεσε πως «τον αποχαιρετούμε ευγνώμονες για την αισθητική αγωγή που μας δίδαξε και για τα έργα του «όλα ωραία και μεγάλα φωτισμένα» που δεν θα πάψουμε να απολαμβάνουμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις