Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Αλέξανδρος Βέλιος: Το βίντεο του συγκλονιστικού αντίο του δημοσιογράφου [vid]

Αλέξανδρος Βέλιος: Το βίντεο του συγκλονιστικού αντίο του δημοσιογράφου [vid]

– O Αλέξανδρος Βέλιος έδωσε τέλος στην ζωή του το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 63 ετών καταφεύγοντας στη λύση της μη υποβοηθούμενης ευθανασίας στο σπίτι του στην Αθήνα
– «Σας ευχαριστώ, σας αποχαιρετώ και να με θυμάστε για να με κρατάτε ζωντανό στη μνήμη σας», λέει στο συγκλονιστικό βίντεο του αποχαιρετισμού
– Η τελευταία εικόνα του γνωστού δημοσιογράφου που με αξιοπρέπεια έφυγε από την ζωή

Λίγο πριν αποχαιρετήσει το μάταιο τούτο κόσμο, ο δημοσιογράφος Αλέξςνδρος Βέλιος, έστειλε ένα μήνυμα στους συνεργάτες του στο Kontra Channel. Αποκαμωμένος από την ασθένεια που τον ταλάνιζε αλλά συγκλονιστικά αξιοπρεπής, ο Αλέξανδρος Βέλιος απηυθυνε ύστατο χαίρε με τον τρόπο που μόνο εκείνος ήξερε.

Ο Αλέξανδρος Βέλιος, δημοσιογράφος και συγγραφέας, πέθανε το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 63 ετών καταφεύγοντας στη λύση της μη υποβοηθούμενης ευθανασίας στο σπίτι του στην Αθήνα.

Στο σύντομο αλλά συγκλονιστικό μήνυμα αποχαιρετισμού ο Αλέξανδρος Βέλιος λέει:

«Οι λιγοστές δυνάμεις μου δεν μου επέτρεψαν τούτες τις μέρες να περάσω από το κανάλι για να χαιρετήσω και να αποχαιρετήσω όλους τους φίλους και συενργάτες με τους οποίους συμπορευτήκαμε την προηγούμενη χρονια. Χρωστώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη Παπαγιάννη που με φιλοξενούσε στο δελτίο ειδήσεων. Αλλά το μεγάλο “ευχαριστώ” αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους του καναλιού μπροστά και πίσω από τις κάμερες με τους οποίους συνεργαστήκαμε τόσο αρμονικά και δημιουργικά. Και ίσως πάνω απ’ όλα χρωστώ ένα ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλους τους φίλους και τις φίλες, τους χιλιάδες τηλεθεατές που με περιέβαλλαν με την στήριξη, την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους. Σας ευχαριστώ, σας αποχαιρετώ και να με θυμάστε για να με κρατάτε ζωντανό στη μνήμη σας».

Το βίντεο κατέβηκε από το YouTube λίγη ώρα αργότερα.

Η κηδεία του Αλέξανδρου Βέλιου, ο οποίος έπασχε από καρκίνο, θα γίνει αύριο Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στις 15:00 το απόγευμα στο Α΄ νεκροταφείο της Αθήνας και θα ψαλεί νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται στο χώρο του νεκροταφείου. Ένθερμος υποστηρικτής των ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου και υπέρμαχος της ευθανασίας ο Αλέξανδρος Βέλιος άφησε πριν πεθάνει δύο επιστολές. Στη μία δίνει οδηγίες για τη κηδεία του και στην άλλη αναφέρει στον επίλογο:«Έζησα δημιουργικά και, εν πολλοίς, ασυμβίβαστα. Φεύγω πλήρης».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ

Σταύρος Θεοδωράκης: Μιλήσαμε το απόγευμα της Κυριακής

Μιλώντας το πρωί στον «Αθήνα 9.84» ο Σταύρος Θεοδωράκης αποκάλυψε ότι συνομίλησε το απόγευμα της Κυριακής με τον Αλέξανδρο Βέλιο.

«Κατά μία συνωμοσία της τύχης εχθές το απόγευμα συνομίλησα με τον Αλέξανδρο καθώς βρέθηκα με έναν κοινό μας φίλο ο οποίος μου ανέφερε ότι με ψάχνει ο Αλέξανδρος. Τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε ότι υπολογίζει να “φύγει” σε καμιά βδομάδα, ότι θέλει να το κάνει αξιοπρεπώς, ότι νιώθει πλήρης και ευτυχισμένος και μου ζήτησε να μην κάνω πίσω σε αυτό που και ο ίδιος ζητάει, στο να πάρουμε δηλαδή μία πολιτική πρωτοβουλία για το δικαίωμα των ανθρώπων να φεύγουν με αξιοπρέπεια. Του υποσχέθηκα ότι αυτό θα γίνει. Άλλωστε τις τελευταίες μέρες συνεργαζόταν με έναν βουλευτή μας για την ύπαρξη ενός νομοθετικού πλαισίου, μίας νομοθετικής πρότασης και είναι κάτι που θα το κάνουμε. Είπαμε ότι θα βρεθούμε από κοντά τις επόμενες μέρες, κάτι που πλέον δεν είναι δυνατό. Τον αποχαιρετώ και θα τον θυμάμαι σαν ένα τολμηρό, αξιοπρεπή και ασυμβίβαστο άνθρωπο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε