Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Αλέξης Γρηγορόπουλος – “Μαύρη” επέτειος… οργής – “Βροχή” έπεσαν μολότοφ και δακρυγόνα – Τεράστιες καταστροφές

Αλέξης Γρηγορόπουλος – “Μαύρη” επέτειος… οργής – “Βροχή” έπεσαν μολότοφ και δακρυγόνα – Τεράστιες καταστροφές

– Επτά χρόνια έχουν περάσει από την 6η Δεκεμβρίου του 2008, όταν ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα.
– Σε μυστική επιχείρηση της Ασφάλειας βρέθηκαν σε κρυψώνα περισσότερες από 100 έτοιμες βόμβες μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες και κροτίδες.
– “Βροχή” έπεσαν οι μολότοφ στη Στουρνάρη, έριξαν μέχρι και σε μπαλκόνια! – Έκαψαν περίπτερο – Πέταξαν μολότοφ στον ιδιοκτήτη που προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά, αλλά και σε πυροσβέστες!
– Βαρβαρότητα της αστυνομίας στην πορεία των αντιεξουσιαστών! – Σύμφωνα με καταγγελίες, άρχισαν να χτυπούν χωρίς λόγο με σκοπό να “σπάσουν” την πορεία.
– Αντιεξουσιαστές πετούσαν μολότοφ, πέτρες και νεράντζια – “Βροχή” τα δακρυγόνα.
– Φωτιές σε κάδους και αυτοκίνητα – Έχουν γίνει 25 προσαγωγές.
– Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης και την Κομοτηνή.
– Στη Θεσσαλονίκη, κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. 

6 Δεκεμβρίου 2008. Ένα 15χρονο παιδί πέφτει νεκρό στα Εξάρχεια από σφαίρα αστυνομικού. Ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας “έσβησε” για πάντα το χαμόγελο από το πρόσωπο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το κύμα οργής που ακολούθησε, κυρίως από νέους και νέες, ήταν μια… φυσιολογική αντίδραση.

Αυτή η οργή, την ίδια ημερομηνία κάθε χρόνο, κάνει την εμφάνισή της στο κέντρο της Αθήνας, στις πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Πολλές φορές ο έλεγχος χάνεται και στο σκηνικό που στήνεται θυμίζει πεδίο μάχης. Φωτιές, καταστροφές, πετροπόλεμος, μολότοφ, δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης…

Η μητέρα του Αλέξανδρου Τζίνα Τσαλικιάν απηύθυνε έκκληση: “”Μην προσβάλλετε τη μνήμη του παιδιού μου”. Η ίδια ενοχλείται όταν αυτή η “μαύρη” μέρα που σημάδεψε την οικογένειά της, έχει συνδυαστεί με σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις.

Δυστυχώς, δεν εισακούστηκε. Η ατμόσφαιρα μύριζε… μπαρούτι τα τελευταία 24ωρα. Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωί σε μυστική επιχείρηση της Ασφάλειας στο Λόφο του Στρέφη βρέθηκαν σε κρυψώνα περισσότερες από 100 έτοιμες βόμβες μολότοφ, εκρηκτικές και εμπρηστικές, αντιασφυξιογόνες μάσκες και κροτίδες.

Η πορεία των φοιτητών και των μαθητών πέρασε… αναίμακτα. Ακολούθησε αυτή των αντιεξουσιαστών, όπου η κατάσταση εκτροχιάστηκε. Υπήρξε ένταση με το… καλημέρα. Διαδηλωτές που είχαν πλαισιωθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην Πανεπιστημίου, πέταξαν μολότοφ και οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Όταν η πορεία βρισκόταν στην Πανεπιστημίου, αστυνομικοί επιχείρησαν και κατάφεραν να “σπάσουν” την πορεία στην Πανεπιστημίου, στο ύψος της Βουκουρεστίου, χτυπώντας τον κόσμο, με απίστευτη αγριότητα και χωρίς λόγο!
“Έπνιξαν” τους διαδηλωτές με δακρυγόνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες άφησαν αβοήθητους στην άσφαλτο τραυματισμένους ανθρώπους. Αντιεξουσιαστές, από την πλευρά τους, απάντησαν με μολότοφ, πέτρες και νεράντζια! Η ένταση μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια, αφού πρώτα ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να μπει στο Πολυτεχνείο.

Στα στενά των Εξαρχείων, Στουρνάρη, Τοσίτσα, Ζαΐμη κλπ, η εικόνα θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο.
Οι μολότοφ και οι πέτρες έπεφταν “βροχή”. Τα δακρυγόνα, επίσης. Ένα περίπτερο στη Στουρνάρη τυλίχθηκε στις φλόγες και ευτυχώς εκείνη την ώρα ήταν κλειστό. Ο ιδιοκτήτης στην προσπάθειά του να σβήσει τη φωτιά δέχτηκε επίθεση από μολότοφ. Τελικά, με τη βοήθεια των γειτόνων, κατάφερε να τη σβήσει.

Λίγο παραπέρα αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ σε μπαλκόνι πολυκατοικίας και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, που επίσης δέχτηκε επίθεση με μολότοφ. Το κυνηγητό συνεχίστηκε για αρκετές ώρες αφήνοντας πίσω… αποκαΐδια.

Έγιναν τουλάχιστον 25 προσαγωγές, ενώ κάηκαν αρκετά αυτοκίνητα και κάδοι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε