Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αλέξης Κούγιας: Καταθέτει μήνυση για διαρροές στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Αλέξης Κούγιας: Καταθέτει μήνυση για διαρροές στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Μηνύσεις ετοιμάζει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας και συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τις διαρροές στην υπόθεση της Πάτρας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια, την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί μήνυση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, για διαρροή και παράνομη δημοσιότητα τόσο της εισαγγελικής πρότασης όσο και του σχετικού βουλεύματος για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η μήνυση στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και αφορά στο τμήμα βουλευμάτων του Πρωτοδικείου Αθηνών και στα μέσα ενημέρωσης που «χρησιμοποίησαν τόσο την εισαγγελική πρόταση, όσο και το παραπεμπτικό βούλευμα». 

Στην ανακοίνωση αναφέρει, δε, πως πληροφορήθηκαν το περιεχόμενο του βουλεύματος από τα μέσα ενημέρωσης, πριν κοινοποιηθούν στην κατηγορουμένη.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, γιατί είναι αδιανόητο, ενώ υπάρχει ρητή ποινική πρόβλεψη, να διαρρέουν από υπηρεσίες της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου Αθηνών, δικόγραφα μιας ποινικής δικογραφίας, πριν καν κοινοποιηθούν στην κα κατηγορουμένη».

Και καταλήγει: «Με την παράνομη αυτή διαρροή έχουν διαπραχτεί τα αδικήματα του άρθρου 251 Π.Κ., δηλαδή η παράβαση δικαστικού απορρήτου και του άρθρου 259 Π.Κ., δηλαδή η παράβαση καθήκοντος, καθώς επίσης, έχει υπάρξει και παράβαση των ποινικών διατάξεων περί προσωπικών δεδομένων». 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις