Ελλάδα

Αλκιβιάδης Βατόπουλος: Γιατί είναι ύπουλος ο κορονοϊός – Γιατί μπορεί να χρειαστούν μέτρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από τη συμπεριφορά μας εξαρτάται η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος δεν απέκλεισε να ληφθούν και πιο αυστηρά μέτρα, καθώς το ένα τραγικό ρεκόρ σημειώνεται μετά το άλλο στη χώρα.

«Ο κορονοϊός», εξήγησε ο κ. Βατόπουλος, «είναι εξαιρετικά επιτυχημένος επιδημιολογικά, γιατί προκαλεί μεγάλο πρόβλημα σε μικρό ποσοστό ανθρώπων, έτσι διασπείρεται εύκολα και δημιουργεί την εντύπωση ότι είναι απλή γριπούλα, είναι ύπουλος, όποτε ο κόσμος δεν τον παίρνει πολύ στα σοβαρά στην Ελλάδα. Δεν είναι μια απλή γριπούλα. Είναι απλή γριπούλα σε τόσους ανθρώπους όσους χρειάζεται για να μεταδοθεί εύκολα και να δημιουργήσει αυτή την ψευδή εικόνα και ύπουλα σκοτώνει κόσμο».

«Αν συνεχίσει να είναι ανεξέλεγκτος, λογικά θα λαμβάνονται και πιο αυστηρά μέτρα. Ο καθένας να συνειδητοποιήσει την κατάσταση και να προστατέψει τον εαυτό του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος και πρόσθεσε ότι «οι θάνατοι εξακολουθούν να είναι περισσότεροι από τη Δυτική Ευρώπη. Έχουμε λιγότερους θανάτους από πέρυσι, παρόλα αυτά είναι μεγάλος αριθμός, και πιέζεται το ΕΣΥ που είναι εξουθενωμένο». 

«Πλέον χρειάζεται πανστρατιά να κινητοποιηθούμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε νόσημα από το όποιο δεν έχουμε ξεμπερδέψει, και να κινητοποιηθούμε προς πάσα κατεύθυνση να πείσουμε τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν, παρότι χρειάζεται 1,5 μήνα για να λειτουργήσει αυτό, και να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας», σημείωσε ο καθηγητής και διευκρίνισε ότι πρέπει να προσπαθήσουν οι βουλευτές και οι πολιτευτές απ όλα τα κόμματα να πείσουν τους πολίτες και οι συνδικαλιστές τους εργαζόμενους, ενώ η εκκλησία έχει ήδη αρχίσει να βγαίνει. 

Για τα κρούσματα παρατήρησε ότι «έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων δεν μπορούμε να τον συγκρίνουμε με πέρυσι γιατί έχουμε πολύ περισσότερα τεστ, και οι ευάλωτοι είναι περίπου ο μισός πληθυσμός εμβολιασμένοι νοσήσαντες κλπ».

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Βατόπουλος, η επιδημία εντοπίζεται κυρίως στις σχολικές ηλικίες, διότι εκεί είναι αναλογικά τα περισσότερα κρούσματα. «Τώρα αν φταίει το σχολείο και έχουμε ενδοσχολική διασπορά… Χρειάζεται εμβολιασμός των μεγαλύτερων» επισήμανε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Τρικάλων: Ελέγχονται 40 κτηνοτρόφοι – Δικογραφίες για απάτη και ξέπλυμα χρήματος
Στην έρευνα περιλαμβάνεται το ενδεχόμενο ψευδών βεβαιώσεων, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα ύπαρξης οργανωμένης εγκληματικής δράσης
ΟΠΕΚΕΠΕ
Αλόννησος: Δύο νέα φωκάκια γεννήθηκαν στο Θαλάσσιο Πάρκο – Ελπίδες για νέο ρεκόρ γεννήσεων της μεσογειακής φώκιας
Το πρώτο νεογνό της φετινής περιόδου εντοπίστηκε σε ανοιχτή παραλία - Πέρσι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια φώκιες γέννησαν και θήλασαν τα μικρά τους εκτός σπηλιών
Φώκια
ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Φιρινίδη και της 35χρονης συζύγου του
«Η ολοκλήρωση των απολογιών σηματοδότησε την περάτωση της συνεργασίας διότι προέκυψε διαφωνία ως προς τη χάραξη της υπερασπιστικής γραμμής, καθώς και τον τρόπο δημόσιας έκφρασής της», αναφέρει η ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Τσάκου
ΜΚΟ
43ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ξεκίνησαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική – Ποιοι δρόμοι κλείνουν
Οι παρεμβάσεις της Τροχαίας επηρεάζουν ήδη κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ η μεγαλύτερη κυκλοφοριακή επιβάρυνση αναμένεται το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής του μεγάλου αγώνα
Μαραθώνιος