Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Αλλαγές στον Μεγάλο Περίπατο – Αυτοψία του newsit.gr

Αττική

Μπορεί να φαίνεται ως ράβε – ξήλωνε η κατάσταση με τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, όμως στην πράξη φάνηκαν κάποια προβλήματα και έτσι αποφασίστηκαν αλλαγές που θα δώσουν ανάσα στην κυκλοφορία. 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Δευτέρα 27/07/2020 αποφασίστηκε η απόδοση μιας λωρίδας παραπάνω για τα αυτοκίνητα στην Πανεπιστημίου μετά από πρόταση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Κώστας Μπακογιάννης απέδωσε αυτή την αλλαγή πορείας και στην παρατήρηση ότι οι κυκλοφοριακοί φόρτοι είναι αυξημένοι κατά 15% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019.

Δείτε τα σημεία όπου θα δοθεί η επιπλέον λωρίδα 

Στο κέντρο η κατάσταση παραμένει φορτική παρόλο που βρισκόμαστε στη καρδια του καλοκαιριού και η κίνηση παραμένει μεγάλη στα σημεία που έχει δημιουργηθεί ο Μεγάλος Περίπατος.

Αναφερόμενος στην μια λωρίδα επιπλέον που δίνεται στην Πανεπιστημίου ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης είπε ότι αυτό γίνεται «ώστε να έχουμε εκτίμηση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων, και να προχωρήσουμε στις αποφάσεις για τη διαμόρφωση του τελικού έργου».

Αυτό που έρχεται επίσης είναι το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο το οποίο καταρτίζεται από τον δήμο Αθηναίων και θα αποτελέσει κορωνίδα της διαβούλευσης που θα γίνει αρχές Σεπτεμβρίου.

Το έργο αυτό θα επιτρέψει να εξασφαλιστεί η δυνατότητα θεσμοθέτησης πεζοδρόμων, διαπλάτυνσης πεζοδρομίων και χαρακτηρισμού δρόμων ήπιας κυκλοφορίας σε σύντομο χρονικό διάστημα και να αποκτήσει το δημοτικό συμβούλιο εργαλεία πολιτικής για τις χρήσεις γης.

ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις