Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Αλλάζει ο εισαγγελέας για τη μήνυση του Βγενόπουλου κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου

Αλλάζει ο εισαγγελέας για τη μήνυση του Βγενόπουλου κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Καραγιάννης αναλαμβάνει να χειριστεί τη μήνυση που έχει καταθέσει ο επιχειρηματίας, Ανδρέας Βγενόπουλος, σε βάρος της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου.

Κι αυτό διότι το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση αυτοεξαίρεσης από την διερεύνηση της υπόθεσης της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευσταθίας Σπυροπούλου.

Η μήνυση του κ. Βγενόπουλου χρεώθηκε στην κυρία Σπυροπούλου περίπου προ 10 ημερών. Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ως αρμόδια για τις μηνύσεις κατά δικαστικών λειτουργών εν όψει της αποχώρησης από το δικαστικό σώμα του μέχρι τότε αρμόδιου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Εμμανουήλ Ρασιδάκη. Αναπληρωματικοί ορίστηκαν οι συνάδελφοί της Παναγιώτης Καραγιάννης και Άννα Ζαίρα.

Η κυρία Σπυροπούλου στις 23 Μαΐου δήλωσε αυτοεξαίρεση (για λόγους ευπρέπειας) από την επίμαχη υπόθεση, γιατί ο γιός της εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία του Πειραιά.

Στην εταιρεία αυτή διευθυντής είναι ο πρώην στενός συνεργάτης του κ. Βγενόπουλου, Μάρκος Φόρος, για τον οποίο η Ελληνική Δικαιοσύνη (Άρειος Πάγος) αποφάσισε ότι πρέπει να εκδοθεί στην Κύπρο προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας. Ο κ.Φόρος διαφεύγει τη σύλληψη και καταζητείται πλέον από την Ιντερπολ.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε