Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Αλλάζει το κέντρο της Αθήνας! Τέσσερις νέοι πεζόδρομοι στο Εμπορικό Τρίγωνο

Αλλάζει το κέντρο της Αθήνας! Τέσσερις νέοι πεζόδρομοι στο Εμπορικό Τρίγωνο

– Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση πεζοδρομήσεων που άρχισε τον περασμένο Απρίλιο
– Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων έχουν ήδη καθαριστεί από μουτζούρες και γκράφιτι, προσόψεις συνολικού εμβαδού 4.500 τετραγωνικών μέτρων
– Γιώργος Καμίνης: Δεν θα επιτρέψουμε άλλα τραπεζοκαθίσματα εδώ
– Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 

Αλλάζει… όψη το κέντρο της Αθήνας, καθώς ακόμα τέσσερις οδοί στο Εμπορικό Τρίγωνο της πρωτεύουσας πεζοδρομήθηκαν. Πρόκειται για τις οδούς Χρυσοσπηλιωτίσσης, Νικίου, Πολυκλείτου και Βλαχάβα. Έτσι, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση πεζοδρομήσεων που άρχισε τον περασμένο Απρίλιο.

Επίσης, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων έχουν ήδη καθαριστεί από μουτζούρες και γκράφιτι, προσόψεις συνολικού εμβαδού 4.500 τετραγωνικών μέτρων.

Στόχος του δήμου Αθηναίων είναι η μετατροπή του Εμπορικού Τριγώνου σε ένα τρίγωνο – πρότυπο, με αναβάθμιση των αστικών υποδομών, που θα ξεκινήσει από το Φθινόπωρο, καθώς και με νέα αντίληψη για τη στάθμευση, τον δημόσιο χώρο, τα ωράρια τροφοδοσίας και αποκομιδής, καθώς και το γκράφιτι. Τη μεγάλη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων στηρίζει αποκλειστική  δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλουμε να κάνουμε το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας καλύτερο για τον κάτοικο, τον εργαζόμενο και τον επισκέπτη. Πράσινο, φωτισμός, αστικός εξοπλισμός, πεζοδρομήσεις, καινούρια μέσα για την καθαριότητα και τον καθαρισμό του γκράφιτι. Μιλάμε για μια περιοχή με πάρα πολλές δυνατότητες. Θέλουμε να τονώσουμε τον εμπορικό χαρακτήρα της, με την αναβάθμιση των αστικών υποδομών αλλά και με την επιβολή κανόνων στη λειτουργία του. Δεν θα επιτρέψουμε άλλα τραπεζοκαθίσματα εδώ, δεν θα γίνει διασκεδαστήριο η περιοχή, δεν θέλουμε μονοθεματική ανάπτυξη. Επιδιώκουμε να επιστρέψει η κατοικία και να τονωθεί ο εμπορικός χαρακτήρας του Εμπορικού Τριγώνου, να κάνουμε ένα τρίγωνο – πρότυπο».

Με αφορμή τις νέες πεζοδρομήσεις, η κυρία Ελίνα Κλαριδοπούλου, Διαχειρίστρια Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε μεταξύ άλλων πως “η δωρεά, συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά τη στήριξη δράσεων αναζωογόνησης του αστικού κέντρου και καταπολέμησης των συνεπειών της κρίσης, με όποια μορφή και αν εμφανίζονται αυτές”.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Απρίλιο έχουν αποδοθεί σταδιακά στους πεζούς, οι οδοί Βύσσης, Καϊρη, Αγάθωνος και Καρόρη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε