Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αλβανία: Έφθασε στα Τίρανα νέα ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα

Αλβανία: Έφθασε στα Τίρανα νέα ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα

Η Ελλάδα στέκεται έμπρακτα στο πλευρά της Αλβανίας που έχει χτυπηθεί από τον φονικό σεισμό. Η χώρα μας έστειλε πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια.

Στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα μεταφέρθηκαν ήδη 3 μονάδες κινητών μαγειρείων του Ελληνικού Στρατού για τη σίτιση των πληγέντων του πρόσφατου σεισμού.

Η πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια εστάλη στη γειτονική χώρα κατόπιν επικοινωνίας και συνεννόησης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ομόλογο του της Αλβανίας Έντι Ράμα, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι 3 μονάδες κινητών μαγειρείων μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο δήμος Πάτρας συγκεντρώνει βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας

Την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας ξεκίνησε ο δήμος Πατρέων και όπως ανακοινώθηκε, «σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν συντονισμένα, σχολεία και οι υπηρεσίες του δήμου». Παράλληλα, απευθύνει έκκληση «στον λαό της Πάτρας, τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους και τα σωματεία, να στηρίξουν την πρωτοβουλία και να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις, προκειμένου να συγκεντρωθούν κλινοσκεπάσματα, επίδεσμοι, βαμβάκι, γάζες, φάρμακα και τρόφιμα μακράς διάρκειας».

Επίσης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, συναντήθηκε σήμερα με την Kristiana Veliu, πρόεδρο του συλλόγου Αλβανών μεταναστών και της μετέφερε, όπως ανακοινώθηκε, «την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και ολόκληρου του πατραϊκού λαού».

Παράλληλα, την ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του δήμου, να συγκεντρώσει βοήθεια, η οποία θα αποσταλεί στην Αλβανία.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις