Ελλάδα

Αμάλ Αλαμουντίν: Ξενάγηση από τον Σαμαρά στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα ξεναγήσει την Αμάλ Αλαμουντίν στο Μουσείο της Ακρόπολης και στη συνέχεια θα της παραθέσει και γεύμα. Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ θα βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντήσει τον Αντώνη Σαμαρά αύριο στις 11:30.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά την παρουσία της αντιπροσωπείας του βρετανικού δικηγορικού γραφείου Doughty Street Chambers στην Ελλάδα, μέλος της οποίας είναι και η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, που έχει έρθει στην Αθήνα για να συζητήσει το ενδεχόμενο να αναλάβει την εκπροσώπηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Σήμερα στις 12:00 η Αμάλ Αλαμουντίν και οι συνάδελφοί της Νόρμαν Πάλμερ, Ντέιβιντ Χιλ και Τζέφρι Ρόμπερτσον, θα συναντηθούν με τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, ενώ αύριο στις 11:30 είναι προγραμματισμένη και η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολούθως οι τρεις νομικοί θα επισκεφτούν το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα τους ξεναγήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, παρουσία και του διευθυντή του Μουσείου, Δημήτρη Παντερμαλή.

Μετά την ξενάγηση, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα στην κα Κλούνεϊ και τους συνεργάτες της.

Πόσο κόστισε η παρουσία της στην Ελλάδα

Προσωπικό σοφέρ για τις μετακινήσεις της και αεροπορικά εισιτήρια δίνει το ελληνικό Δημόσιο στην Αμάλ Αλαμουντίν και τους συνεργάτες της για να έρθουν στην Αθήνα να διαφημίσουν την επιστροφή των Μαρμάρων.

Το κονδύλι που εκταμιεύτηκε για την επίσκεψή της είναι 10.885€ σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει το parapolitika.gr.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο εγκρίνεται το συγκεκριμένο ποσό για τα αεροπορικά εισιτήρια και την ενοικίαση αυτοκινήτου με σοφέρ για τρεις μέρες για τις μετακινήσεις της Αμάλ Αλαμουντίν και των Νόρμαν Πάλμερ, Ντέιβιντ Χιλ και Τζέφρι Ρόμπερτσον που «επισκέπτονται τη χώρα μας, για την διαφήμιση της επιστροφής των Μαρμάρων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σύμπλεγμα καταιγίδων και κεραυνοί «σφυροκοπούν» τον Θερμαϊκό - «Καμπανάκι» Τσατραφύλλια για 7 περιοχές
Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Πέλλας, Κιλκίς και των παράκτιων περιοχών της Θεσσαλίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί έως νωρίς το απόγευμα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Φάλαινες φυσητήρες εμφανίστηκαν στην Ικαρία: Δείτε τη μοναδική φωτογραφία από τις βουτιές τους
Οι φυσητήρες μπορεί να φτάσουν τα 18 μέτρα και τους 50 τόνους σε βάρος - Το υποβρύχιο φαράγγι στηρίζει μία από τις σημαντικότερες -για τη βιοποικιλότητα- περιοχές της Μεσογείου και πολλά σπουδαία είδη
Φάλαινες 1
Θρίλερ με πλοίο «φάντασμα» στον Αστακό: Αναφορές πως μετέφερε στρατιωτικό υλικό για χάρη του Χαλίφα Χαφτάρ
Ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφέρει πως την υπόθεση χειρίστηκαν τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας εν γνώσει του Μαξίμου - Δεν έχει αποσαφηνιστεί το τι μετέφεραν τα κοντέινερ του πλοίου
Χαλιφά Χαφτάρ
Υποθερμία η πιθανότερη αιτία θανάτου του Βασίλη Καλογήρου - Ο εισαγγελέας απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας
Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια του άτυχου Βασίλη - σύμφωνα με τον δικηγόρο τους - κάνει λόγο «για αρπαγή» του 39χρονου «στη Λάρισα και τη δολοφονία του στη συνέχεια»
Ο Βασίλης Καλογήρου 19
Μελτέμια και δροσιά μέχρι τις 15 Αυγούστου και μετά παρατεταμένη ζέστη - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει το δεύτερο μισό του Αυγούστου, αν και ακόμα είναι νωρίς για να προσδιοριστεί αν η άνοδος της θερμοκρασίας θα έχει χαρακτηριστικά καύσωνα
παραλια