Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέα Αμφίπολη το ναυάγιο των Αντικυθήρων – O… Ironman στο βυθό της θάλασσας! (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ - EUROKINISSI
ΦΩΤΟ - EUROKINISSI

Τα νέα συναρπαστικά ευρήματα ίσως οδηγήσουν σε ένα καινούργιο ανασκαφικό μέτωπο και προέκυψαν κατά τη διάρκεια της υπερσύγχρονης υποβρύχιας έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 15 Σεπτεμβρίου στο ναυάγιο των Αντικηθύρων.

Η έρευνα αυτή, όπως αναφέρει το Έθνος, γίνεται υπό την εποπτεία της διεύθυνσης εφορίας ενάλιων αρχαιοτήτων, με την συμμετοχή και διεθνούς ομάδας αρχαιολόγων.
ΦΩΤΟ - EUROKINISSI

“Επτασφράγιστο” μυστικό και λογοκρισία!

ΦΩΤΟ - EUROKINISSI

Ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος του ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», ανέφερε στη χθεσινή εκδήλωση στο Καψάλι των Κηθύρων, πως τα νέα ευρήματα παραμένου στο… σκοτάδι, μέχρι να ανακοινωθούν από επίσημους φορείς και ακόμη αποκάλυψε πως απαγορεύεται οποιαδήποτε αναφορά στα νέα ευρήματα, μιλώντας ακόμη και για καθεστώς λογοκρισίας από την πολιτεία, που καθυστερεί σκοπίμως τις ανακοινώσεις.

“Βρισκόμαστε σε καθεστώς λογοκρισίας. Η πολιτεία δεν μας επιτρέπει να ανακοινώσουμε τα ευρήματα ης έρευνας. Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι. Από τις καλύτερες των προθέσεων μέχρι και λόγοι τους οποίους φαντάζεστε”, δήλωσε 0 Π. Λασκαρίδης. ο οποίος έχει παραχωρήσει το σκάφος του «Γλάρος», για τις ανάγκες της αποστολής.
ΦΩΤΟ - EUROKINISSI
Τα όσα είπε ο κ. Λασκαρίδης επιβεβαίωσε το πρωί του Σαββάτου και η διευθύντρια της εφορίας ενάλιων ανασκαφών, Αγγελική Σίμωση, η οποία και έχει την εποπτεία της αποστολής, ενώ παράλληλα συνέστησε υπομονή, αφού “η διαφορά της εδώ ανασκαφής με την Αμφίπολη, όπου γίνονται διαρκώς ανακοινώσεις, είναι ότι εδώ είναι θάλασσα”.
ΦΩΤΟ - EUROKINISSI
“Εδώ οι άνθρωποι βουτούν στα 50 μέτρα. Υπάρχουν ευρήματα σημαντικά θα γίνουν ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα μετά το τέλος της ανασκαφής όπως θα έχουμε μπορέσει να αναλύσουμε τις νέες ανακαλύψεις”, τόνισε η κ. Σίμωση.
ΦΩΤΟ - EUROKINISSI

Η παρουσίαση της υπερσύγχρονης αποστολής

ΦΩΤΟ - EUROKINISSI

Η παρουσίαση της αποστολής “Επιστροφή στα αντικήθυρα”, έγινε με τη χορηγία του OTE και της Cosmote, παρουσία μάλιστα του μητροπολίτη Σεραφείμ, του ελβετού πρέσβη, του δημάρχου κυθήρων, καθώς και εκπροσώπων του Υπουργείου πολιτισμού και των μελών του ωκεανογραφικού ινστιτούτου Woodshole της Μασαχουσέτης.

Η υπερσύγχρονη στολή exosuit, που δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη ελέω… καιρού, αναμένεται να καταδυθεί στα νερά των Αντικυθήρων την Τρίτη και πιθανότατα θα μπορέσει να προσσεγγίσει τους πέντε εντοπισμένους στόχους των αρχαιολόγων.
ΦΩΤΟ - EUROKINISSI
Η υπερσύγχρονη στολή δύτη που θα αποκαλύψει τα μυστικά - ΦΩΤΟ - EUROKINISSI
Αγάλματα και σιδερένια αντικείμενα που εντοπίστηκαν από τις πρώτες μελέτες του βυθού εικάζεται πως είναι ανάμεσα στα πρώτα ευρήματα που σύμφωνα με πληροφορίες δεν σχετίζονται με τον περίφημο μηχανισμό των αντικυθήρων, με την ανασκαφή να αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταδύσεις που κόβουν την ανάσα! Βουτιά στην πιο εντυπωσιακή πισίνα εσωτερικού χώρου! (βίντεο)

Ποιο πρόσωπο της τηλεόρασης έκανε καταδύσεις και φωτογραφήθηκε έτσι;

Σποράδες: Το πρώτο υποβρύχιο μουσείο – Οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν καταδύσεις!

Βρέθηκαν 5 Γιαπωνέζες γαντζωμένες σε κοραλλιογενή ύφαλο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε