Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Αμφίπολη: Νέες έρευνες στά άδυτα του ταφικού μνημείου – ”Το κτίριο δεν είναι ρωμαϊκό”!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στην κρίση της επιστημονικής κοινότητας θα τεθεί και θα κριθεί η υπόθεση εργασίας, για την απόδοση του μνημείου στον Ηφαιστίωνα

Η Λίνα Μενδώνη, θεωρεί ενδιαφέρουσα την προσέγγιση της ομάδας της Κατερίνας Περιστέρη και επαναλαμβάνει ότι συμφωνεί απόλυτα με τη χρονολόγηση του μνημείου στο τελευταίο τέταρτο του 4ου πχ αιώνα.

Η πρώην Γενική Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ ξεκαθαρίζει ότι οι ισχυρισμοί περί Ρωμαϊκού κτιρίου από ορισμένους αρχαιολόγους δεν έχουν βάσιμο χαρακτήρα ενώ επισημαίνει ότι «χρειάζεται μεγάλη έρευνα για να οριστικοποιηθούν τα συμπεράσματα της Αμφίπολης». Η Λίνα Μενδώνη μιλώντας επί μια ώρα στο ΒΗΜΑ FM 99.5 τόνισε: «Τη συγκεκριμένη πρόταση τη θεωρώ υπόθεση εργασίας. Από κει και πέρα χρειάζεται περαιτέρω έρευνα. Υπογραφή αρχιτέκτονα δεν υπάρχει, ενώ και τα αρχικά που βρέθηκαν χρειάζονται μεγάλη έρευνα».

«Η κυρία Περιστέρη παρουσίασε πολλά δεδομένα, τα οποία δεν τα είχε μέχρι σήμερα παρουσιάσει. Αυτό προφανώς είναι αποτέλεσμα της μελέτης, του χρόνου δηλαδή που ασχολήθηκε κι εκείνη και η ομάδα της και μελέτησε το υλικό, το οποίο είχε προέλθει από την ανασκαφή, όχι μόνο τις επιγραφές -εννοώ και την κεραμική».

Πηγή: Βήμα FM – thousandnews.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε