Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

«Αμπελόεις»: Ένα υπέροχο κρασί από τη μαγική τοποθεσία στη Φωλιά Νέας Περάμου Καβάλας… στο ποτήρι μας

«Αμπελόεις»: Ένα υπέροχο κρασί από τη μαγική τοποθεσία στη Φωλιά Νέας Περάμου Καβάλας… στο ποτήρι μας

Κάθε καταναλωτής ξέρει πολύ καλά, πως στα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος θα βρει μια απόλυτα ενημερωμένη, πλούσια κάβα με ποιοτικά κρασιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Περίοπτη θέση, ανάμεσά τους, κατέχουν μικρά, ελληνικά, οικογενειακά οινοποιεία του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), που φτιάχνουν «μεγάλα» κρασιά με μεράκι και αγάπη. Όπως εκείνα του οικογενειακού οινοποιείου «Αμπελόεις», στη Φωλιά Νέας Περάμου Καβάλας, που ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 2007.

Μαζί με τον Βαγγέλη Τσόλα, έναν εκ των ιδιοκτητών της «Αμπελόεις», ταξιδεύουμε στους πρόποδες του όρους Σύμβολο. Απέναντι από την Αθωνική Πολιτεία και τη Θάσο και δίπλα στις κορυφές του Παγγαίου Όρους, σε υψόμετρο 400 – 500 μέτρων. Εκεί βρίσκεται ο ιδιόκτητος αμπελώνας και το κτήριο του οινοποιείου που καταλαμβάνουν έκταση 50.000 τ.μ. και 3.600 τ.μ., αντίστοιχα.

«Προσωπικά δεν μπορώ να με φανταστώ πουθενά αλλού, μόνο σε αυτήν την μαγευτική τοποθεσία, ανάμεσα σε γη, ουρανό και θάλασσα. Τα κρασιά μας όμως θα ήθελα να βρίσκονται παντού, στα ποτήρια όλου του κόσμου», σημειώνει ο Βαγγέλης Τσόλας.

Το οινοποιείο είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα αιχμής, με φίλτρα διήθησης, φίλτρα γης διατόμου και υπερσύγχρονη γραμμή εμφιαλώσεως. Στοιχεία που αποτελούν συμμάχους υψηλής τεχνολογίας και οινικής ποιότητας.

Τα σημεία που διαφοροποιούν την «Αμπελόεις» είναι η υψηλή ποιότητα των κρασιών της και το πρωτοποριακό γυάλινο πώμα Vino-Lok που πρώτη χρησιμοποίησε στην Ελλάδα, το 2008, το οποίο διατηρεί άψογα τη φρεσκάδα του κρασιού και αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

«Και φυσικά το πάντρεμα της τεχνογνωσίας των έμπειρων Γάλλων οινολόγων μας, του Noel Rabot από το 2008 έως το 2018, κι από το 2018 του Jean Natoli, ενός μεγάλου ονόματος του Montpellier έως και σήμερα»συμπληρώνει.

Η «Αμπελόεις» ανήκει στις «επιλογές» της ΑΒ Βασιλόπουλος. Κι όπως αναφέρει ο Βαγγέλης Τσόλας: «Η εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει η ΑΒ και η προβολή των προϊόντων μας στην κάβα της έχει βοηθήσει σημαντικά στην αναγνωρισιμότητα των κρασιών μας και στην κατανάλωσή τους».

Στα ΑΒ, λοιπόν, θα βρούμε εκλεκτές ετικέτες από ποικιλίες Chardonnay, Sauvignon Blanc, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah. Και πιο συγκεκριμένα, 3 κωδικούς σε λευκό -ξηρό- κρασί. Δηλαδή, τη «Φωλιά» (Chardonnay), τη «Συμφωνία» (Sauvignon Blanc – Ασύρτικο) και τη «Μαλαγουζιά». Και 2 κωδικούς που ανήκουν στην κατηγορία του ερυθρού -ξηρού- οίνου. Πρόκειται για τις ετικέτες «Αμπελόεις Silver» (Cabernet Sauvignon – Merlot) και «Αμπελόεις Gold» (Merlot  – Syrah).

Ο Βαγγέλης Τσόλας προτείνει τη «Συμφωνία». «Ένα φίνο λευκό κρασί που τα έχει όλα! Άρωμα, οξύτητα, ισορροπία και επίγευση που διαρκεί. Ένας ξηρός, ήπιος, λευκός, προστατευμένης γεωγραφικής ένδειξης οίνος, από ποικιλίες Sauvignon Blanc και Ασύρτικο, ένα αχνό χρυσαφί κρασί που αιχμαλωτίζει τον ελληνικό ήλιο».

Εσείς; Ποιο θα επιλέγατε;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις