Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τσοχατζόπουλος: Δεν… χωρούσαν στην αίθουσα και ανέβαλαν τη δίκη – Απούσα η Βίκυ Σταμάτη

Τσοχατζόπουλος: Δεν… χωρούσαν στην αίθουσα και ανέβαλαν τη δίκη – Απούσα η Βίκυ Σταμάτη

Ούτε η νυν σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη ούτε η πρώην γυναίκα του, Γκούντρουν, εμφανίστηκαν σήμερα στο δικαστήριο για την υπόθεση της νομιμοποιήσης παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 23 Οκτωβρίου.

Πριν καν… ξεκινήσει η δίκη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και των συγκατηγορούμενών του στην υπόθεση της νομιμοποιήσης παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, η διαδικασία διακόπηκε για τις 23 Οκτωβρίου.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη ήταν απούσα για λόγους υγείας, ενώ δεν εμφανίστηκαν η λογίστριά του και επίσης κρατούμενη Ευφροσύνη Λαμπροπούλου αλλά και η πρώην σύζυγός του, Γκούντρουν, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή. Η τελευταία δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο ούτε και στην προηγούμενη δίκη.

Η διαδικασία προχώρησε στη νομιμοποίηση των συνηγόρων του δημοσίου, οι οποίοι δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής ζητώντας την απόρριψη των εφέσεων των κατηγορουμένων και αποζημίωση «προς αποκατάσταση της ηθικής και υλικής ζημίας που υπέστη το Δημόσιο».

Η διαδικασία διακόπηκε καθώς κρίθηκε ακατάλληλη η αίθουσα λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους, προκειμένου να μεταφερθεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, όπου είχε διεξαχθεί και η πρώτη δίκη.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η επόμενη μετά τις 23 Οκτωβρίου δικάσιμος θα είναι η 31η Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε