Ελλάδα

Αναδρομικά: Αύριο η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την Τρίτη (14.07.2020) – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό την πρόεδρό της Ειρήνη – Μαίρη Σαρπ, για τις περικοπές στις συντάξεις και τα  αναδρομικά των συνταξιούχων στο πλαίσιο της πιλοτικής δίκης που πραγματοποιήθηκε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Το ζήτημα των συντάξεων απασχόλησε την Ολομέλεια του ΣτΕ με την διαδικασία της πρότυπης δίκης (νόμος 3900/2020) μετά από αίτηση του ΕΦΚΑ, ο οποίος προέβαλε το επιχείρημα ότι στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας (Πρωτοδικεία και Εφετεία) εκκρεμούν περίπου 6.000 συναφείς αγωγές συνταξιούχων, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ομαδικές.

Το αίτημα του ΕΦΚΑ έγινε δεκτό από την αρμόδια τριμελή επιτροπή του ΣτΕ υπό την προεδρία της τότε πρόεδρου της (και μεταγενέστερα Προέδρου της Δημοκρατίας) Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και με μέλη τους αντιπροέδρους Αθανάσιο Ράντο (μεταγενέστερα προήχθη σε πρόεδρο του ΣτΕ) και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Στην συνέχεια αφού έγινε δεκτό το αίτημα του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με το νόμο 3900/2010, “πάγωσαν” όλες οι εκκρεμείς δίκες των συνταξιούχων στα Διοικητικά Δικαστήρια για τις περικοπές των συντάξεων τους, όπως και η έκδοση αποφάσεων, αλλά και η εκτέλεση όλων των αποφάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Η υπόθεση συζητήθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 10η Ιανουαρίου 2020 με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Τσιμέκα και την Τρίτη (14.07.2020) αναμένεται να δημοσιευθεί η σχετική απόφαση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νωρίτερα έρχονται τα πρώτα τέσσερα F-35 – Στην Ελλάδα μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης των πιλότων
Πρόκειται για μια option την οποία η Πολεμική Αεροπορία εξετάζει πλέον σοβαρά, καθώς η πρόωρη άφιξη του πρώτου ελληνικού πυρήνα F-35 δεν θα έχει μόνο χαρακτήρα χρονοδιαγράμματος
F-35
Πώς δρούσε το κύκλωμα στην Κρήτη με τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Οι λογιστές και τα εικονικά μισθωτήρια
Τριών εκατ. ευρώ οι επιδοτήσεις που πήραν παράνομα - 22 άτομα έχουν συλληφθεί ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει 116 - Στο επίκεντρο των ερευνών 6 Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων - Δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί με 355.000 ευρώ
Κρήτη: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Οι λογιστές και τα εικονικά μισθωτήρια