Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αναγνωστόπουλος: «Θα ανακοινωθούν μεγάλα πρόστιμα για αισχροκέρδεια με τις αντιολισθητικές αλυσίδες»

Αναγνωστόπουλος: «Θα ανακοινωθούν μεγάλα πρόστιμα για αισχροκέρδεια με τις αντιολισθητικές αλυσίδες»

Οι τιμές των αντιολισθητικών αλυσίδων… εκτοξεύτηκαν στα ύψη μετά την απόφαση της κυβέρνησης να τιμωρούνται με πρόστιμο όσοι δεν τις έχουν στα αυτοκίνητά τους σε περιόδους με χιόνι και ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος ξεκαθάρισε ότι στις επιχειρήσεις που αισχροκέρδησαν θα επιβληθούν βαριά πρόστιμα.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, τόνισε στο ραδιοσταθμό Alpha 989 ότι θα γίνουν πιο στοχευμένοι οι έλεγχοι στα σούπερ μάρκετ και ότι θα επιβληθούν πρόστιμα σε επιχειρήσεις που αισχροκέρδησαν βάζοντας στο κάδρο φυσικά το θέμα των τιμών των αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή αναφέρθηκε στη νέα υπουργική απόφαση σχετικά με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και την προσπάθεια της κυβέρνησης για περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

«Θα ανακοινωθούν μεγάλα πρόστιμα σε πολλές επιχειρήσεις οι οποίες εκμεταλλεύτηκαν την υποχρεωτικότητα εφοδιασμού με αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα και αισχροκέρδησαν», σημείωσε.

Επίσης, τόνισε ότι πρόστιμα και φαινόμενα αισχροκέρδειας παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στα πρατήρια καυσίμων αφού δεν αναπροσαρμόζουν τις τιμές των καυσίμων μετά τη μεγάλη μείωση στις αγορές.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις