Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αναίρεση από τον Άρειο Πάγο στην παραπομπή σε δίκη του Ευάγγελου Μυτιληναίου

Αναίρεση από τον Άρειο Πάγο στην παραπομπή σε δίκη του Ευάγγελου Μυτιληναίου

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα απασχολήσει το ζήτημα της παραπομπής σε δίκη του επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου και του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ Στέργιου Νέζη.

Για την υπόθεση ασκήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για νομικούς λόγους, αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβούλιου Εφετών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη οι δύο κατηγορούμενοι.

Η παραπομπή φορά την υπόθεση του εμβάσματος 250.000 ευρώ που εντόπισαν οι αρχές να έχει καταβληθεί σε εταιρεία του κ. Νέζη. Μετά την άσκηση αναίρεσης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το ζήτημα παραπέμπεται στο Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Προηγήθηκε, η έκδοση προ μερικών ημερών του παραπεμπτικού βουλεύματος, κατά του οποίου προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ο επιχειρηματίας κ. Μυτιληναίος.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστικό συμβούλιο εφετών είχε αποφασίσει την παραπομπή του κ. Μυτιληναίου για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας ,με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου, ενώ για νομικούς λόγους τον απήλλαξαν για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).Οι δικαστικοί λειτουργοί σε ό,τι αφορά τον κ. Νέζη αποφάσισαν επίσης την παραπομπή του σε δίκη για παθητική δωροδοκία με τος ίδιες επιβαρυντικές περιστάσεις και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το επίμαχο έμβασμα εντοπίστηκε σε εταιρεία του κ. Νέζη από εταιρεία συμφερόντων του Ευάγγελου Μυτιληναίου, και κατά τις εισαγγελικές αρχές, που άσκησαν και την ποινική δίωξη αφορούσε ανάθεση έργου της ΔΕΗ στο Λαύριο στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου.Η υπόθεση ανάγεται στο 2003 και καταγγελίες είχε κάνει ο τότε πρόεδρος της ΔΕΗ Γιάννης Παλαιοκρασσάς. Και οι δύο εμπλεκόμενοι πάντως αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται και υποστηρίζουν ότι η επίμαχη συναλλαγή αφορούσε σε παλαιότερη παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών εκ μέρους του κ. Νέζη προς τον Όμιλο Μυτιληναίου και σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε το συγκεκριμένο εργο της ΔΕΗ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις