Κυριακή, 25 Φεβ.
17oC Αθήνα

Ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη βόμβας στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα

Ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη βόμβας στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα

Την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (25.01.2024). στην οδό Τριών Ιεραρχών 115, ανέλαβε ομάδα που παρουσιάζεται με την ονομασία «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα Indymedia, η ομάδα προχώρησε στην επίθεση αυτή καθώς «δεν είναι τυχαίο πως η κολεγιά ιδιωτικών κολοσσών, τραπεζιτών και κυβερνήσεων, είναι οι βασικοί κερδισμένοι από τη μόνιμη κρίση που χτυπάει τη χώρα εδώ και χρόνια. Ιδιωτικοποιούν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που ανήκουν στο λαό, ασφαλίζοντας τα χρήματά τους στις τράπεζες με υπέρογκους τόκους, πλουτίζοντας όλο και περισσότερο. Παίζουν πρωταρχικό ρόλο στους πλειστηριασμούς, αρπάζοντας τα σπίτια του κόσμου όσο πιο γρήγορα γίνεται αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που εξαιτίας τους υποφέρουν εδώ και χρόνια».

Προειδοποιούν για νέο χτύπημα

Στην ανάρτησή τους προειδοποιούν για νέο χτύπημα, τονίζοντας ότι «θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά, αλλά όλοι γνωρίζουμε τον άθλιο ρόλο των τραπεζών. Οπότε θα επανέλθουμε στο θέμα μετά το επόμενό μας χτύπημα».

«Ο κομβικός λόγος που επιλέξαμε να επιτεθούμε στη συγκεκριμένη τράπεζα στην οδό 3ων Ιεραρχών 115 στα Πετράλωνα, είναι το εφετείο στις 2/2/2024 του συντρόφου – αναρχικού Τζιώτζη Φώτη, στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης. Αυτήν η τράπεζα ήταν ο πρώτος οικονομικός στόχος της δράσης του, για να συνεχίσει το συνειδητό δρόμο της παρανομίας που επέλεξε, “σπάζοντας” την άδειά του από τις φυλακές της Λάρισας» αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις