Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αναστάτωση στη Σύμη με τουρκικό πλοίο – Απαγόρευσαν σε 17χρονο να πατήσει το πόδι του στο νησί

Αναστάτωση στη Σύμη με τουρκικό πλοίο – Απαγόρευσαν σε 17χρονο να πατήσει το πόδι του στο νησί

Σήμανε συναγερμός στο νησί της Σύμης όταν ένα μικρό πλοίο με τουρκική σημαία μπήκε στο λιμάνι του νησιού, μετά από όλα αυτά τα γεγονότα με το πραξικόπημα στην Τουρκία και την εγρήγορση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Η κατάσταση στα Δωδεκάνησα παραμένει τεταμένη και οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε εγρήγορση. Μετά και την πληροφορία για δύο τουρκικά φουσκωτά, οι έλεγχοι στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα ήταν εξονυχιστικοί.

Σε έναν τέτοιο έλεγχο βρέθηκε ένα τουρκικό πλοίο το οποίο τελικά αποδείχθηκε πως είναι τουριστικό, οπότε κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι της Σύμης.

Στο τουρκικό τουριστικό πλοίο επέβαιναν δύο Τούρκοι και 6 άτομα Γάλλοι τουρκικής όμως καταγωγής. Οι έξι επιβάτες τουρκικής καταγωγής ελέγχθησαν και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τα χαρτιά τους. Ομοίως και για τον έναν Τούρκο επιβάτη.

Ωστόσο, ο δεύτερος Τούρκος επιβάτης ένα 17χρονο αγόρι είχε από χαρτιά μόνο την ταυτότητά του, μία τουρκική ταυτότητα και όχι διαβατήριο.

Έτσι στον 17χρονο Τούρκο απαγορεύτηκε να κατέβει στο νησί της Σύμης από το πλοίο, όπου και θα παραμείνει μέχρι την αποχώρηση του τουρκικού τουριστικού πλοίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε