Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Αναστολή της απεργίας προβλήτες 2 και 3 του ΣΕΠ – Επίθεση από φασίστες σε δημοσιογράφο καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Αναστολή της απεργίας προβλήτες 2 και 3 του ΣΕΠ – Επίθεση από φασίστες σε δημοσιογράφο καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Κανονικά προσέρχονται από το απόγευμα οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, καθώς η απεργία που είχε κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά προκειμένου να καλύψει την κινητοποίηση της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά(ΕΝΕΔΕΠ) έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, κρίθηκε παράνομη, μετά από προσφυγή στη δικαιοσύνη της DPORT, της εταιρείας που διαχειρίζεται εργαζόμενους για λογαριασμό του ΣΕΠ.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, είχε εξαγγείλει την Πέμπτη (06.09.2018) 24ωρη απεργία, προκειμένου να καλύψει το συγκεκριμένο σωματείο μέλος του.

Η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, σε ανακοίνωσή της ζητεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, σύσταση επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας και πρόληψη των επαγγελματικών ασθενειών και εργατικών ατυχημάτων.

Καταγγελία για επίθεση σε δημοσιογράφο από φασίστες

Νωρίτερα το σωματείο των εργαζομένων, η ΕΝΕΔΕΠ, έκανε λόγο για απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού «Epsilon» που κάλυπτε την απεργία.

Στην καταγγελία σημειώνει:

«Η επίθεση ξεκίνησε από ομάδα που έφυγε από την κλίκα των εργοδοτικών – απεργοσπαστών και με επικεφαλής το γνωστό χρυσαυγίτη Μεγαλοοικονόμου Νίκο, που είναι και μέλος του δήθεν Σωματείου της Χρυσής Αυγής στη Ν/Ζώνη.

Παρά το γεγονός ότι η επίθεση έγινε μπροστά στους λιμενικούς, αυτοί άφησαν το δράστη να διαφύγει. Η ευθύνη της κυβέρνησης, του κράτους και των υπευθύνων της λιμενικής δύναμης είναι τεράστια.

Και με αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνεται ότι θέλουν το λιμάνι του Πειραιά να είναι ένα εργασιακό γκέτο όπου θα τραμπουκίζονται εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι χωρίς καμιά συνέπεια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις