Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανασύρονται οι μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου για τη Novartis

ανάσυρση μηνύσεων

Η κυρία Δημητρίου έδωσε παραγγελία στην αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Βασιλική Θεοδώρου, να ερευνήσει την υπόθεση από μηδενική βάση.

Ανασύρονται από το αρχείο, με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου οι μηνύσεις για την υπόθεση της Novartis του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η κυρία Δημητρίου έδωσε παραγγελία στην αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Βασιλική Θεοδώρου, να ερευνήσει την υπόθεση από μηδενική βάση.

Το «μπαλάκι» στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε πετάξει ο Ιωάννης Αγγελής, πρώην επόπτης των εισαγγελέων διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο οποίος είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα για την ανάσυρση των μηνύσεων από το αρχείο, επικαλούμενος νέα στοιχεία.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αγγελής ήταν εκείνος που τις είχε αρχειοθετήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα στοιχεία που επικαλείται ο κ. Αγγελής αφορούν σε 10 έγγραφα που προσκόμισε μαζί με το αίτημά του.

Ωστόσο στην παραγγελία της η κυρία Δημητρίου τονίζει πως αν και ήταν στα χέρια του από τον περασμένο Νοέμβριο-Δεκέμβριο ο κ.Αγγελής έρχεται “όψιμα” στις 19 και 20 Ιουνίου του 2019 να ζητήσει βάση αυτών την ανάσυρση των επίμαχων μηνύσεων από το αρχείο. Από αυτά, τα 4 ενώ ήταν χρεωμένα στον κ.Αγγελή, ακόμη δεν έχει επιστρέψει τα πρωτότυπά τους στην Εισαγγελία ως όφειλε, ενώ άλλα 5 δεν έχουν πρωτόκολλο.

Στο πλαίσιο της έρευνας της έρευνας η κυρία Θεοδώρου θα εξετάσει μόνο την τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων, όπως παράβαση καθήκοντος, από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Αυτό συμβαίνει επειδή όσον αφορά στα πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αρμόδια είναι η Βουλή, στην οποία η δικογραφία έχει διαβιβαστεί από τον Μάιο του 2018 για τις δικές της ενέργειες.

Όσο αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε από τον πρώην επόπτη των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις