Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αναβλήθηκε η δίκη του καθηγητή που παρενόχλησε σεξουαλικά 11χρονη μαθήτρια στο Μοσχάτο

Αναβλήθηκε η δίκη του καθηγητή που παρενόχλησε σεξουαλικά 11χρονη μαθήτρια στο Μοσχάτο

Στις 2 Νοεμβρίου πρόκειται να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ο 45χρονος καθηγητής γυμνασίου στο Μοσχάτο ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία 11χρονης ότι της ζήτησε να σηκώσει την μπλούζα της.

Την αναβολή της δίκης ζήτησαν οι συνήγοροι του 45χρονου άνδρα προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας ενώ ο καθηγητής του γυμνασίου στο Μοσχάτο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 45χρονος καθηγητής τέθηκε σε αργία μετά από σχετική απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η διαδικασία κινήθηκε άμεσα και η κ. Κεραμέως υπέγραψε την απόφαση, ώστε να προχωρήσει η σχετική νομική δίωξη.

Ο ένας εκ των δικηγόρων του, Σπύρος Παπαναστασίου, δήλωσε μετά την αναβολή: «Αρνείται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το σύνολο των αποδιδόμενων σε αυτόν αδικημάτων. Τα υπόλοιπα είναι για τη δικαστική αίθουσα. Ζητάμε αναβολή για να καλέσουμε μάρτυρες. Οι γονείς και ο διευθυντής και θα ζητήσουμε από τη δική μας πλευρά μάρτυρες υπεράσπισης».

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Μπαρουκτσής, επίσης δικηγόρος του καθηγητή, δήλωσε: «Δεν ήταν κανένας παρών από τους μάρτυρες που θα έπρεπε να είναι σήμερα. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα πρέπει να είναι αναγκαία η παρουσία τους, η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 2 Νοεμβρίου. Ο κατηγορούμενος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση αυτή. Έχει γίνει άρση της κράτησης του. Έφυγε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο».

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον καθηγητή χθες Δευτέρα (25.10.2021) καθώς η μαθήτρια ανέφερε τι συνέβη στον πατέρα της και εκείνος με τη σειρά του κατήγγειλε το περιστατικό στην ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψη του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις