Ελλάδα

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στον Σχιστό – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Αντιμέτωποι με αναζωπύρωση της φωτιάς στο Σχιστό από τις 2 το μεσημέρι βρίσκονται οι πυροσβέστες μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν για να τη θέσουν υπό έλεγχο και να μην κινδυνεύσουν σπίτια. 

Επί τόπου βρίσκονται 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ δύο ελικόπτερα συνδράμουν από αέρος και έχει σημάνει συναγερμός για να ενισχυθούν περαιτέρω οι δυνάμεις, αν κριθεί αναγκαίο. Τα δύο ελικόπτερα έκαναν αρχικά εναέρια επιτήρηση και τώρα συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς στο Σχιστό.

Οι περισσότεροι πυροσβέστες εξ αυτών ήταν ήδη από χθες (28.6.2022) στο σημείο της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση.  

Το σημείο όπου υπάρχει η αναζωπύρωση δεν μπορούν να το προσεγγίσουν με οχήματα γι’ αυτό είναι αναγκαίοι οι πυροσβέστες να «περπατήσουν την πυρκαγιά».  

fotia sxisto

Οι άνεμοι είναι ασθενείς 2 μποφόρ γεγονός που βοηθάει στην κατάσβεση της φωτιάς στο Σχιστό, ενώ οι αρχές έχουν προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. 

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι για τον τραυματισμό 12χρονου μαθητή από ρίψη κροτίδας μέσα σε σχολείο στην Πάτρα
Σε βάρος των 17χρονων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, επικίνδυνη σωματική βλάβη, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας
Περιπολικό
Η κακοκαιρία Adel «χτυπά» τη Δυτική Ελλάδα: Ήχησε το 112 σε Κέρκυρα και Αιτωλοακαρνανία – Πλημμύρησαν δρόμοι, «φουσκωσαν» ποτάμια και ρέματα
«Λόγω έντονων βροχοπτώσεων και κατολισθήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες», αναφέρει το μήνυμα του 112
Κεραυνοί