Ελλάδα

Άνδρας μαχαίρωσε εργαζόμενο στον Προαστιακό για Πειραιά – Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Ο τραυματίας έλαβε τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, το περιστατικό έγινε την Τρίτη (18/2/25) στη γραμμή 1217 του Προαστιακού που εκτελούσε το δρομολόγιο Αεροδρόμιο – Πειραιάς.

Ένας επιβάτης φέρεται να επιτέθηκε σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, σε έναν συνοδό της αμαξοστοιχίας με αιχμηρό αντικείμενο, τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο, μέσα στον Προαστιακό. Το περιστατικό έγινε στον σταθμό Πύργος Βασιλίσσης, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς «ανάμεσα στον δράστη, μια επιβάτιδα και τον εργαζόμενο της εταιρείας. Άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία, ενώ ο συνοδός της αμαξοστοιχίας έλαβε τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω περίθαλψη».

Και η ανακοίνωση της εταιρείας συνεχίζει:

«Η Hellenic Train καταδικάζει κάθε μορφή βίας και υπογραμμίζει ότι η ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Ταυτόχρονα, παραμένει προσηλωμένη στη στήριξη και φροντίδα των ουσιοεξαρτημένων ατόμων, ώστε οι καθημερινές μετακινήσεις με τρένο να πραγματοποιούνται με ασφάλεια. 

Μαζί με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) έχουν αναλάβει μία εκπαιδευτική πρωτοβουλία, η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να εξοπλίζει το προσωπικό της Hellenic Train, των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, με ενσυναίσθηση, γνώσεις και δεξιότητες ώστε να προσεγγίσουν και να διαχειρίζονται με γνώση και κατανόηση τα περιστατικά που συναντούν καθημερινά. 

Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι επιβάτες, που κάνουν χρήση ουσιών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή τα άτομα που επικαλούνται ψευδώς τη συμμετοχή τους σε προγράμματα απεξάρτησης, για να αποφύγουν την πληρωμή εισιτηρίου. Παρά το λυπηρό αυτό περιστατικό, η Hellenic Train θα συνεχίσει να προσπαθεί καθημερινά να αλλάξει τη νοοτροπία έναντι των ουσιοεξαρτημένων συμβάλλοντας στη δημιουργία μίας καλύτερης κοινωνίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Συννεφιές, βροχές στα ανατολικά και ψύχρα – 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, στην περιοχή των Κυθήρων έως 6 μποφόρ
Κρύο στην Αθήνα
Κύκλωμα φοροδιαφυγής στη Θεσσαλονίκη: Ο «αχυράνθρωπος» Ερρίκος Πετιλόν εμφανιζόταν ως διαχειριστής ή εταίρος σε 8 νομικά πρόσωπα που «γέννησαν» χρέη 595.976 ευρώ
Τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνται οι πρώτοι συλληφθέντες για το κύκλωμα - «Ψάρευαν» ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα ακόμη και έξω από νοσοκομεία για να τους μετατρέψουν σε «αχυρανθρώπους»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ NDP
128
«Είδα τη ζωή να περνά από μπροστά μου» λέει ο φοιτητής που τραυματίστηκε από τσεκούρι στα επεισόδια στου Ζωγράφου
«Ήταν μία μολότοφ που έπεσε πάνω στα κάγκελα και ένας φοιτητής ήταν μπροστά και άρπαξε ολόκληρος, από το πόδι μέχρι το κεφάλι είχε αρπάξει» λέει στο Mega και συγκλονίζει ο φοιτητής του ΕΚΠΑ
Ζωγράφου
12
Από 200 μέχρι 700 ευρώ τον μήνα έδινε το κύκλωμα της Θεσσαλονίκης στον γνωστό ηθοποιό που λειτουργούσε ως «αχυράνθρωπος»
Ο ηθοποιός και μοντέλο ομολόγησε ότι τον προσέγγισαν επειδή είχε οικονομικό πρόβλημα, γνωστός δικηγόρος ανάμεσα στους εμπλεκόμενους - Από βδομάδα οι απολογίες των 16 που παραμένουν υπό κράτηση, ελεύθεροι αφέθηκαν οι 2
Οι συλληφθέντες του κυκλώματος στην Θεσσαλονίκη, έξω από τα δικαστήρια
73