Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ανείπωτη τραγωδία! Νεκρά τα δίδυμα κοριτσάκια, αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους στο Μάτι!

Ανείπωτη τραγωδία! Νεκρά τα δίδυμα κοριτσάκια, αγκαλιά με τον παππού και την γιαγιά τους στο Μάτι!

– Ο επίλογος γράφτηκε
– Και οι 4 βρέθηκαν αγκαλιά
– Ούτε ο θάνατος δεν μπόρεσε να τους χωρίσει
– Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια, φίλος της οικογένειας Φιλιππόπουλου ανακοίνωσε τον επίλογο του δράματος
– Έγινε η ταυτοποίηση του γενετικού υλικού και κάπως έτσι όλη η Ελλάδα θρηνεί
– Η αγωνία του πατέρα, η ελπίδα που γέννησε μια φωτογραφία και το τραγικό τέλος – Όλη η ιστορία που προκαλεί σφίξιμο στο στομάχι

Μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Δυο δίδυμα αδερφάκια, οι 9χρονες Βασιλική και Σοφία Φιλιπποπούλου αγνοούνταν από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (23.07.2018). Την ημέρα δηλαδή που θα στοιχειώνει για δεκαετίες την χώρα.

Όλοι πίστευαν σε ένα θαύμα. Όλοι ήλπιζαν πως τα δίδυμα κοριτσάκια θα βρίσκονταν ζωντανά. Δυστυχώς γράφτηκε ο πιο τραγικός επίλογος…

Την δυσάρεστη είδηση δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στενός φίλος της οικογένειας. Με λίγες μόνο λέξεις… Αλλά τόσο συγκλονιστικές.

“Ο επιλογος γραφτηκε.Και οι 4 βρεθηκαν αγκαλια.Ουτε ο θανατος δεν μπορεσε να τους χωρισει”…

Δείτε την δημοσίευση

Την είδηση μετέδωσε αργότερα και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως την επιβεβαιώνει και ο ιδιωτικός ερευνητής, κ. Γεώργιος Τσούκαλης, που είχε αναλάβει να βοηθήσει τις έρευνες για να βρεθούν τα δίδυμα κοριτσάκια και οι παππούδες τους…

Μάλιστα, σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ο κ. Τσούκαλης ήταν συντετριμμένος. Ανέφερε πως δεν μπορούσε να το πιστέψει. Πως ήλπιζε να βρεθούν. Όπως όλοι μας άλλωστε…

Η γιαγιά και ο παππούς των κοριτσιών, που χάθηκαν μαζί τους…

Το χρονικό της ελπίδας για τα δίδυμα αγγελούδια

Ο πατέρας τους, Γιάννης Φιλιππόπουλος, είπε λίγα 24ωρα μετά την τραγωδία πως τις αναγνώρισε σε σκάφος που διέσωσε ανθρώπους από τη θάλασσα και τους μετέφερε στο λιμάνι της Ραφήνας.

Ο Γιάννης Φιλιππόπουλος δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι τυχαία είδε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και σε αυτό, τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του αναγνώρισαν τα κοριτσάκια τους. Στα πλάνα, δίπλα στα παιδιά που ο κ. Φιλιππόπουλος αναγνώρισε ως τις κόρες του, στεκόταν ένας άνδρας.

Αμέσως έγιναν εκκλήσεις, τόσο από τον καπετάνιο του σκάφους όσο και από τον επικεφαλής των διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να εμφανιστεί στις αρχές ο άνδρας αυτός αλλά και μια άλλη γυναίκα, που ήταν μαζί με άλλα δυο κοριτσάκια που κάθονταν μαζί με τις 9χρονες στο σκάφος.

δίδυμα

Η ανατροπή

Αστυνομικές πηγές, ωστόσο, ανέφεραν στο newsit.gr ότι ο άνδρας που φαίνεται στο video όντως εμφανίστηκε, το πρωί της Τετάρτης (25.07.2018) στο αστυνομικό τμήμα της Ραφήνας. Και είπε στους αστυνομικούς ότι τα παιδιά στα οποία στέκεται δίπλα την ώρα της διάσωσης είναι τα δικά του παιδιά. Εκτίμησε πως ίσως ο πατέρας των 9χρονων κοριτσιών, μέσα στην αγωνία του για τα παιδιά του, να έχει μπερδευτεί.

Κάτι που είναι φυσικά απόλυτα λογικό. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί πώς μπορεί να αισθάνονταν οι γονείς των κοριτσιών, ενώ εκείνα αγνοούνταν….

Ο Γιάννης Φιλιππόπουλος επίσης βρέθηκε εκείνη την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της Ραφήνας για να δώσει κατάθεση για την υπόθεση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις