Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανεστάλη η απεργία στα πλοία – Έκανε πίσω η ΠΕΝΕΝ (pics, video)

Ανεστάλη η απεργία στα πλοία – Έκανε πίσω η ΠΕΝΕΝ (pics, video)

 Η ΠΕΝΕΝ πήρε τελικά πίσω την απεργία που είχε εξαγγείλει για σήμερα, και οι συνδικαλιστές αποχώρησαν από τους καταπέλτες των πλοίων.

Τα πλοία που δεν έφυγαν ενώ έπρεπε να έχουν φύγει, ξεκίνησαν τις διαδικασίες για αναχώρηση στις 9. Πολλοί επιβάτες είχαν μαζευτεί στο λιμάνι του Πειραιά, περιμένοντας να δει τι θα γίνει με το δρομολόγιό τους.

Τελικά, μετά και από επαφές με το υπ. Ναυτιλίας, η ΠΕΝΕΝ έκανε πίσω, και ανέστειλε την απεργία.

Δείτε τις εικόνες από τις ετοιμασίες για αναχώρηση

Πλακιωτάκης: Λανθασμένη πρακτική

«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, όπως γνωρίζετε, είχε κηρυχτεί παράνομη από τη Δικαιοσύνη. Η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός του πλαισίου της νομιμότητας, συνιστά λανθασμένη πρακτική, που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

 «Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λειτουργήσαμε άμεσα, προκειμένου να αποτραπεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Ο στόχος επετεύχθη και τα πλοία ήδη αναχωρούν», σημείωσε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται πως τα υπόλοιπα σωματεία της ΠΝΟ είχαν μεταφέρει την απεργία για τις 10 του μήνα, την ημέρα δηλαδή που την κήρυξε η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Κόσμος πολύς περίμενε από νωρίς έξω από τα πλοία και οι εικόνες από drone αποτύπωσαν τις μεγάλες ουρές που σχηματίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά. 

  

Η ένταση δεν έλειψε, με τους πολίτες που περιμένουν στην ουρά να έχουν εκνευριστεί και να ζητούν από τους λιμενικούς να απομακρύνουν τα μέλη της ΠΕΝΕΝ που έχουν μπλοκάρει την επιβίβαση στο πλοίο. Ωστόσο δεν υπήρξαν επεισόδια. 

Σε τουλάχιστον μια περίπτωση, τα πνεύματα ήταν τόσο οξυμένα που λίγο έλειψε να έρθουν κάποιοι στα χέρια… 

Για σήμερα, από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 12 αναχωρήσεις πλοίων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις