Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ανέστης Βλάχος: Πως έχασε το μάτι του

Ανέστης Βλάχος: Πως έχασε το μάτι του

Την τελευταία του πνοή άφησε ο αγαπημένος ηθοποιός Ανέστης Βλάχος σε ηλικία 87 ετών. Ο αείμνηστος ηθοποιός, παρά το γεγονός ότι ήταν ένας από τους πιο διάσημους κακούς του ελληνικού κινηματογράφου, υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός τόσο από τους ανθρώπους που τον γνώριζαν όσο και από όσους τον έβλεπαν στη μεγάλη οθόνη.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Ανέστη Βλάχουν ήταν το γεγονός ότι ήταν τυφλός από το ένα μάτι. Ο ίδιος είχε περιγράψει παλαιότερα πως έχασε το μάτι του και, όπως έλεγε χαρακτηριστικά, το έχασε από ιατρική ολιγωρία. 

Το 1956 ο Ανέστης Βλάχος είχε ήδη παίξει σε σημαντικές ταινίες. Μία από αυτές ήταν «Το κορίτσι με τα μαύρα» με την Έλλη Λαμπέτη. Ωστόσο, τα λεφτά που έβγαζε δεν επαρκούσαν και έτσι όταν δεν ήταν στο θέατρο ή σε γυρίσματα εργαζόταν σε οικοδομή. 

Εκεί μια μέρα που ήταν κουρασμένος προσπάθησε να καρφώσει μια πρόκα. Την πρώτη φορά δεν την πέτυχε, οπότε τη δεύτερη χτύπησε με δύναμη την πρόκα με αποτέλεσμα αυτή να εκσφενδονιστεί. Η πρόκα τον χτύπησε στο μάτι και όπως είπε, όταν πήγε στο νοσοκομείο, οι γιατροί αντί να τον βοηθήσουν τον ρωτούσαν ποια θέση θα πλήρωνε στο νοσοκομείο. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είχα να φάω κι αυτή μου έλεγαν να μείνω στο νοσοκομείο».

Ωστόσο, το μάτι του είχε μολυνθεί και βρήκε το θάρρος να μιλήσει στους φίλους του Έλλη Λαμπέτη και Δημήτρη Χορν. Οι δυο ηθοποιοί πλήρωσαν τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο και στη συνέχεια τον πήραν στο σπίτι τους μέχρι να αναρρώσει. 

Το μάτι του δεν κατάφερε να σωθεί, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε ποτέ. Είχε παίξει σε 180 ταινίες, είχε βραβευτεί και έπαιρνε τιμητική σύνταξη για τη προσφορά του στον ελληνικό κινηματογράφο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις