Κυριακή, 25 Φεβ.
14oC Αθήνα

Ανησυχία Μαγιορκίνη για το σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα»: «Σίγουρα θα υπάρχουν κρούσματα στην Ελλάδα»

Ανησυχία Μαγιορκίνη για το σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα»: «Σίγουρα θα υπάρχουν κρούσματα στην Ελλάδα»

Για την ανησυχία που έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο το σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα» αναφέρθηκε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης. Επισήμανε ότι θα υπάρχουν περιστατικά και στην Ελλάδα.

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός που προκαλεί το σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα» μετά τα πολλά περιστατικά, ιδίως σε παιδιά, στην Κίνα. Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι έχουν σημάνει συναγερμό τα συστήματα υγείας στην Ευρώπη.

Όπως είπε ο επίκουρος Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, «όλοι έχουμε έρθει σε επαφή με το μικρόβιο, αλλά κολλάνε όσοι δεν έχουν ισχυρή ανοσία, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό».

«Δεν έχει σχέση η πανδημία, αλλά έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχουμε έρθει σε επαφή με αυτά τα στελέχη.

«Χαρακτηρίζεται περιπατητική πνευμονία ή σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα’ γιατί στην ακτινογραφία του ασθενούς ο πνεύμονας φαίνεται σαν αν είναι λευκός», εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης

Τόνισε ότι «μας ανησυχεί η αύξηση της αντοχής του μικροβίου στα αντιβιοτικά. Δεν είναι σημερινό αποτέλεσμα, αλλά αποτέλεσμα σωρευτικό τα τελευταία χρόνια».

«Λόγω των εμβολιασμών υπάρχει προστασία από πολλά μικρόβια και βοηθάει το γεγονός ότι είναι εμβολιασμένοι πχ. για τον πνευμονόκοκκο», ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης, σημειώνοντας ότι «σίγουρα θα υπάρχουν περιστατικά στην Ελλάδα, αυτό που σίγουρα δεν έχουμε είναι μια αύξηση στα κρούσματα, όπως καταγράφουν πολλές χώρες στην Ευρώπη».

Σε ότι αφορά τον κορονοϊό, ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι «Βρισκόμαστε σε υψηλό πλατό, υπάρχει αρκετή κυκλοφορία του κορονοϊού, υπήρχε μικρή πτώση τις προηγούμενες 2 εβδομάδες, αλλά αυξάνει πάλι σιγά σιγά, λόγω πτώσης θερμοκρασίας καθώς κλείστηκε ο κόσμος σε κλειστούς χώρους και συγχρωτίστηκε. Το βλέπουμε και σε νοσηλείες σε απλές κλίνες και σε ΜΕΘ αλλά δεν είναι κάτι ανησυχητικό».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις