Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

«Ανησυχώ για το παιδί μου!» – Η μητέρα ναυτικού του «Στελιος Κ» που είναι στα χέρια πειρατών μιλάει στο newsit.gr

«Ανησυχώ για το παιδί μου!» – Η μητέρα  ναυτικού του «Στελιος Κ» που είναι στα χέρια πειρατών μιλάει στο newsit.gr
Marine Traffic

Θρίλερ με τις διαπραγματεύσεις, για την απελευθέρωση των πέντε Ελλήνων ναυτικών του ελληνικού πλοίου “Στέλιος Κ.”, το οποίο από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, έχει πέσει στα χέρια πειρατών στον κόλπο της Νέας Γουινέας.

Σε κατάσταση αναμονής και οι οικογένειες τους, που από την Παρασκευή που έμαθαν από τα επίσημα χείλη της πλοιοκτήτριας εταιρείας την δραματική εξέλιξη με την πειρατεία στη Νιγηρία έχουν ανησυχήσει καθώς μαθαίνουν με το σταγονόμετρο πληροφορίες σχετικά με την υγεία των αγαπημένων τους παιδιών.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr η Άννα Πετσάκου μητέρα του Ικαριώτη ναυτικού Σταύρου Πετσάκου, πατέρα δυο παιδιών, δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από την στιγμή που πληροφορήθηκε πως και οι πέντε ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους.

Click4More Αγωνία για τους Έλληνες ναυτικούς που κρατούνται όμηροι στη Νιγηρία (video)

«Την μοναδική καινούργια ενημέρωση που έχουμε και αυτό ως πληροφορία μας το είπαν, είναι ότι τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους. Δεν έχω μιλήσει με τον γιο μου, δεν ξέρω περισσότερα, ανησυχώ όπως κάθε μάνα θα έκανε στη θέση μου. Τελευταία φορά που μίλησα μαζί του ήταν στις 14 Νοεμβρίου και μου είχε πει πως όλα ήταν μια χαρά».

Το ταξίδι του “τρόμου” ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου

«Το ταξίδι είχε ξεκινήσει από δω από τον Πειραιά κοντά στις 10 Οκτωβρίου. Το παιδί μου είναι ναυτικός τουλάχιστον δέκα χρόνια, ωστόσο πρώτη φορά ήρθε αντιμέτωπος με μια τέτοια κατάσταση. Εγώ το μόνο που θέλω να πω σε όλους αυτούς που έχουν αναλάβει τις διαπραγματεύσεις είναι να μπουν στην θέση αυτών των ανθρώπων όχι μόνο του παιδιού αλλά και των υπολοίπων, όπως κάνουμε κι εμείς όλες αυτές τις μέρες και να κάνουν τα πάντα για να τους απελευθερώσουμε. Ας τους φωτίσει ο Θεός να κάνουν αυτό που πρέπει και άλλη μάνα να μην περάσει ποτέ ξανά αυτό που περνάω εγώ. Τα παιδιά μας οι ναυτικοί κινδυνεύουν δεν έχω κάτι άλλο να πω».

Την Παρασκευή μάθαμε για την ομηρία 

«Από την Παρασκευή που μας παραδέχτηκε η εταιρία πως το πλοίο και τα παιδιά μας βρίσκονται σε ομηρία είμαι σε κατάσταση σοκ. Ακόμα δεν έχω συνέλθει και δεν ξέρω πως μιλάω. Εμείς περιμένουμε από εσάς τους δημοσιογράφους να ακούσουμε κανένα καλό νέο και φυσικά από όλους αυτούς που έχουν αναλάβει τις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να έρθουν τα παιδιά μας γρήγορα πίσω».

Λίγες ημέρες μάλιστα μετά την έναρξη του ταξιδιού και συγκεκριμένα στις 14 Οκτωβρίου ο Σταύρος Πετσάκος είχε ενημερώσει τους διαδικτυακούς του φίλους στο facebook πως βρισκόταν νότια της Σικελίας και στο μικρό νησί Isola Delle Correnti.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις