Ως «μια ακραία, μη ανθρώπινη συμπεριφορά» χαρακτήρισε ο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, κληθείς να σχολιάσει το αποτρόπαιο έγκλημα με τη μικρή Άννυ.
Ο κ. Πανούσης μιλώντας στον Real FM τόνισε ότι «ο ίδιος αν μπορέσει να πει κάτι… Και ο ίδιος νομίζω σε αυτές τις περιπτώσεις… Συνήθως, ξέρετε, αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού. Δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε, ούτε από τη σύζυγο. Δεν αντέχεται αυτό».
Η δήλωση αυτή προκάλεσε -όπως ήταν λογικό- σάλο κι έτσι ο Γιάννης Πανούσης περνά στην αντεπίθεση προτάσσοντας την επιστημονική του ιδιότητα.
Συγκεκριμένα αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός: “Το βρίσκω τουλάχιστον παράλογο, υποκριτικό ή προσχηματικό το να ερμηνεύει κανείς τόσο εύκολα την επιστημονική, εμπειρική και ερευνητική διαπίστωση ενός επιστήμονα, ως δήθεν υποκίνηση ή προτροπή για τέλεση εγκλήματος, που υποτίθεται ότι υπονοεί ένας υπουργός. Η αφόρητη ελαφρότητα των πολιτικών αντιπαραθέσεων δεν μπορεί να ξεπερνά ούτε την ηθική, ούτε τη λογική, ούτε την επιστήμη.
ΥΓ. Είναι απορίας άξιο ότι μετά τη δήλωσή μου πως θα έχουμε «νεκρούς στις Σκουριές» δεν με κατήγγειλαν ότι προτρέπω σε αιματοχυσία στην περιοχή…”.