Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Άνοιγμα σχολείων στις 10 Μαϊου – Μέχρι πότε παρατείνεται η σχολική χρονιά

Self test

Τι ισχύει γαι το άνοιγμα σχολείων στις 10 Μαϊου. Μέχρι πότε παρατείνεται η σχολική χρονιά.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ο Μάιος είναι ο μήνας του ανοίγματος και της σταδιακής επαναφοράς στην κανονικότητα.

Μετά την επαναλειτουργία της εστίασης, σειρά παίρνει η επιστροφή των μαθητών σε γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία. Με το άνοιγμα της εστίασης έγινε το πρώτο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ από τις 15 Μαϊου αναμένεται να διευρυνθεί και το ωράριο λειτουργίας τους.

Σε περίπου μία εβδομάδα, τη Δευτέρα 10 Μαίου, θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της Εκπαίδευσης που είναι αυτή τη στιγμή κλειστές. Δηλαδή την άλλη Δευτέρα 10 Μαϊου ανοίγουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια με σελφ τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Φυσικά, η επιστροφή των παιδιών στα θρανία θα γίνει με αυστηρά μέτρα προστασίας, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Τα παιδιά θα πρέπει να φορούν μάσκα και να κάνουν δύο self test την εβδομάδα. Τα self test θα πραγματοποιούνται Κυριακή και Τετάρτη.

Τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολείων, η διάθεση των self-tests θα ξεκινήσει ξανά την Πέμπτη του Πάσχα.

Ακόμη, όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν και φέτος. Ο βαθμός της ετήσιας επίδοσης κάθε μαθητή θα προκύψει από το μέσο όρο των βαθμών α’ και β’ τετραμήνου.

Τα μαθήματα παρατείνονται για δύο εβδομάδες, και συγκεκριμένα:

Για τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά μέχρι 25 Ιουνίου, και για τα Γυμνάσια και Λύκεια μέχρι 11 Ιουνίου. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ, και στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις